Zlepšují komunikaci s občany. Radnice spustila Mobilní rozhlas

Markéta Chalupová 2018-05-07 14:25:00

Žatec (mch) Mobilní rozhlas je nová služba, která má zlepšit komunikaci Města Žatec s občany. Městský úřad ji zavedl koncem dubna a je pro všechny obyvatele zcela zdarma. Vyžaduje jen jedinou podmínku, a to zaregistrovat se.

„Je to prozatím testovací produkt, který funguje jak po webových stránkách, tak v aplikacích v chytrých telefonech. Mobilní rozhlas jsme zavedli pro lepší informovanost občanů a bude poskytovat informace o nutných rekonstrukcích, případně o haváriích, ale i o kulturních a sportovních akcích a podobně. Po registraci na telefonní číslo automaticky odcházejí SMS zprávy, pro ještě rychlejší informování. Přestože je to v Žatci novinka, v jiných městech a obcích již rozhlas funguje, takže se jedná o ověřenou věc,“ popsal funkce Mobilního rozhlasu místostarosta Žatce Jaroslav Špička.

Přes aplikaci Mobilní rozhlas v chytrých telefonech, konkrétně přes službu zmapujto.cz, je možné také hlásit různé problémy, které občany trápí. Například černé skládky, rozbité lavičky, nesvítící lampu a podobě. Tuto službu už Městský úřad Žatec využívá.

Do mobilního rozhlasu se již zaregistrovaly desítky obyvatel. Výhodou je, že nemusíte mít ani moderní chytrý telefon, protože SMS přijímají i starší tlačítkové mobily nebo telefony pro seniory. Registrace je jednoduchá a můžete ji provést hned dvěma způsoby. A to písemně, kdy vyplníte registrační formulář, který je k dostání na Turistickém informačním centru v budově radnice, na pokladnách obou pracovišť MěÚ, v Městské knihovně, nebo on-line, v tomto případě stačí vyplnit registrační formulář na adrese mesto-zatec.mobilnirozhlas.cz

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video