Smrt mladíka provází nejasnosti

Lucie Steklá 2018-05-14 11:40:04

Bitozeves (lus) Kvůli nejasnostem ve výpovědích proběhla rekonstrukce vraždy devatenáctiletého mladíka z Velichova u Žatce, k níž došlo na začátku letošního roku. Dopustit se jí měli dva mladí muži v lese u Bitozevsi.

Vyšetřovatelé poslední dubnový čtvrtek provedli rekonstrukci vraždy Honzy M. Na místo poblíž Bitozevsi na Žatecku, kde se v lednu našlo jeho tělo, policisté přivezli oba mladíky ve věku 18 a 19 let, které z vraždy obvinili. Dvojice se k činu už dříve přiznala. Podle policie měli obvinění mladí muži v určitých částech svých výpovědí rozpory. „Právě rekonstrukce na místě činu má zadokumentovat, jak se zde vlastně obvinění pohybovali a jak ten samotný skutek z jejich strany proběhl,“ vysvětlil krajský státní zástupce František Stibor. Právě rekonstrukce měla vše objasnit.

Zadržené muže policisté hlídali na každém kroku. Vyšetřovatele zajímalo to, jak svou oběť muži zabili. Při rekonstrukci na místě činu obvinění muži přednesli policistům své verze toho, jak se vše událo. Ovšem každý zvlášť. Když první obviněný skončil s výpovědí, přivezli policisté druhého z nich. Jeden z obviněných při rekonstrukci ukazoval, jak dřevěnou tyčí mladíka zbili. V čase smrti měl mít devatenáctiletý hoch svázané ruce i nohy lepicí páskou. Klíčovou roli při vraždě sehrála firemní dodávka, s níž pachatelé mladíka na místo přivezli.

„Trestné činnosti se obvinění měli dopustit zvlášť surovým způsobem,“ dodal státní zástupce s tím, že nevylučuje, že muže podezřelé z vraždy obviní ještě z dalšího nespecifikovaného trestného činu. Už v tuto chvíli jim v případě odsouzení hrozí 15 až 20 let vězení nebo trest výjimečný.

Umláceného mladíka vrazi zahrabali do listí, po několika dnech se ale jeho tělo objevilo. Mrtvolu mladíka našel ve čtvrtek 25. ledna v lese u Bitozevsi myslivec. První stopu k pachatelům kriminalisté zjistili už během několika hodin po oznámení. Už v sobotu 27. ledna policisté zadrželi a obvinili oba dva pachatele, devatenáctiletého muže z Mostecka a osmnáctiletého muže ze Žatecka. Důvodem vraždy měly být osobní spory a nevyjasněné finanční pohledávky. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video