Městskou dopravou opět za desetikačku, parkovné už také není zdrarma

Lucie Steklá 2020-04-29 14:00:19

V Lounech postupně končí "úlevy", které tamní radnice zavedla v rámci nouzového stavu. Cestující již platí běžnou cenu v hromadné dopravě, parkování na parkovištích v Lounech již také není zdarma.

Louny (lus) Krizový štáb města Louny na svém pravidelném pátečním jednání rozhodl o opětovném zavedení odbavování cestujících a nástupu předními dveřmi. ,,V překladu“ to znamená, že od pondělí 27. dubna cestují autobusy hromadné dopravy v Lounech na třech jejích linkách opět za-platí běžnou cenu jízdného. „Dodržujte prosím vzdálenou bezpečnost a do autobusu vstupujte jednotlivě. Děkujeme všem za pochopení a dodržování těchto pravidel,“ upozorňuje radnice. Nadále ale platí, že první řady sedadel v autobusech budou označeny cedulkou "NEOBSAZOVAT". Hromadná doprava jezdí i nadále v režimu prázdninových jízdních řádů. 

S účinností od půlnoci čtvrtka 29. dubna došlo také k opětovnému zpoplatnění parkovného ve vymezených oblastech města Loun, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít k stání silničního motorového vozidla za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy, v souladu s ceníkem platným před vyhlášením nouzového stavu v ČR.  

Výjimkou je parkoviště na Mírovém náměstí, které bude zpoplatněno od pondělí 4. května. 

"Z důvodu umožnění výjezdu občanům parkujícím na parkovištích se závorovým systémem budou první dne obnovení parkovného, tedy ve čtvrtek 29. dubna, ještě výjezdové závory zvednuty. Parkování na parkovacích automatech či vjezd na parkoviště již bude probíhat v standardním režimu," uvedla lounská radnice. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video