Uzavírka kam se podíváš. Cesta autem přes Louny se může protáhnout

Lucie Steklá 2020-06-03 11:06:00

Několik dalších dní jsou uzavřeny dva přejezdy, u zastávek Louny střed a Louny město, práce na silnici navíc probíhají v ulici Vladimirská, Smetanova, Elišky Krásnohorské a 5. května a prof. Krátkého.

Každodenní cestování autem přes Louny se v několika dalších dnech zkomplikuje. Řidiči se tak zvláště v ranní a odpolední dopravní špičce musí obrnit trpělivostí. Neprůjezdné jsou nyní dva ze tří lounských železničních přejezdů, uzavřena je ulice Poděbradova a několik dalších.

 Od 1. června probíhá uzavírka železničního přejezdu v Lounech na místní komunikaci v Poděbradově ulici. Uzavírka přejezdu, kterou zajišťuje Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a potrvá do 10. června, je koordinována s právě probíhající rekonstrukcí části Poděbradovy ulice. Ta byla zahájena již na konci dubna v úseku od železničního přejezdu ke vjezdu do areálu Technické správě města Louny. Termín dokončení prací je stanoven na 24. června. Rekonstrukce povrchu komunikace si vyžádala úplnou uzavírku komunikace u stavbou dotčeného úseku, dle rozhodnutí o povolení uzavírky je objízdná trasa vedena přes ulici Fügnerovu, Rakovnickou a Vladimirskou. Od středy 3. června provádí SŽDC opravy přejezdu u zastávky Louny střed, v souvislosti s tím je přejezd uzavřen, a to do úterý 9. června. 

Městský úřad Louny, silniční správní úřad obdržel k řízení o uzavírce souhlasná stanoviska dotčených orgánů a vlastníků komunikací (Krajský úřad Ústeckého kraje, Město Louny, Správa a údržba silnic ÚK, Dopravní inspektorát Policie ČR). Odbor správy majetku sdělil nesouhlas s vedením dopravní cesty ulicí Fügnerova pro náhradní autobusovou dopravu v rámci uzavírky železničního přejezdu v ul. Poděbradova. Bylo doporučeno využití zastávek Louny,,Osvoboditelů a Louny,,sokolovna, která byla již v minulých letech pro náhradní dopravu ČD využívána. "V případě nerespektování tohoto vyjádření a s tím souvisejícího vzniku komplikací v ul. Fügnerova doporučujeme přivolat strážníky městské policie.,"" uvedla lounská radnice. 

,,Chápeme, že i tato krátkodobá uzavírka vč. vedení objízdné trasy společně s dalšími stávajícími uzavírkami v Lounech, Vám může do jisté míry zkomplikovat Vaši cestu, i přesto Vás žádáme o pochopení nutnosti provedení plánovaných prací a velice se za případné komplikace omlouváme,"  uvedla Ingrid Juklová , odbor správy majetku, vedoucí oddělení dopravy a veřejného pořádku.

Od dubna je uzavřena ulice Elišky Krásnohorské a 5. května, kde probíhají výkopy a rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Objížďka je vedena ulicemi Václava Majera, Rybalkova a potrvá do poloviny července. Ulice Prof. Krátkého je uzavřena od 1. června a to v úseku ulice Tomanova po ulici Holubova včetně křižovatky Prof. Krátkého x Holubova. Stavební práce probíhají v ulici Vladimirská, která je částečně uzavřena a řidiči musejí při projíždění dávat pozor na zúžení vozovky. Uzavřen je z části také chodník nad podchodem.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video