Nový strom už zapustil kořeny

Jan Vnouček 2012-04-13 00:16:00

Podbořany – Stavba nového silničního mostu v podbořanské Dukelské ulici se dostala do důležité fáze budování základů budoucích mostních oblouků.  Při vrtání mikropilot a jejich betonové injektáži nabral časový harmonogram stavby zhruba týdenní zpoždění. Podle stavbyvedoucího společnosti Herkul Lukáše Spala bude ale skluz brzy doženou.

„Při projektování se zjistilo, že je zde nevyhovující podloží. Proto po demolici mostu a zemních pracích bylo provedeno vrtání mikropilot a jejich vyplnění betonem. Tím se docílilo, že podloží bude pro základy mostu stabilní. Ke skluzu asi dvou dnů došlo, když se při vrtání 8. mikropiloty zjistilo, že se v blízkosti nacházejí inženýrské sítě. Projektant tak musel navrhnout změnu směru úhlu vrtání. Další den se stálo z důvodu nepříznivých klimatických podmínek, pršelo. My to počítáme jako celý týden, ale doženeme to při betonážích základů. Na armování nasadíme posílenou partu, aby se most mohl pro dopravu otevřít nejpozději 30. června, jak jsme slíbili,“ prozradil Spal.
Na základy budou posléze uloženy již předem vyrobené prefabrikované betonové díly, takže odpadne dlouhá technologická přestávka zrání betonové směsi.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ - LOUNY

Jsme fandové digitálního účetnictví, umělé inteligence a moderních technologií a do naší lounské kanceláře hledáme novou posilu pro stálou nebo nárazovou spolupráci externí nebo interní formou. Předchozí zkušenost s účetnictvím je nutná, moderní technologie zaškolíme a zvládneme společně. Požadujeme ochotu učit se novým věcem, pozitivní, zodpovědný a aktivní přístup.
Tel.: 777197823
E-mail: info@arelas.cz


VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

Nástup možný ihned! POŽADUJEME: vzdělání zdravotníckého směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou; pracovní poměr na DPP nebo DPČ; zvláštní příplatek pro zdravotníky + příplatek za práci o víkendu a svátcích + odměny; 5 týdnů dovolené; příspěvek na dovolenou; příspěvek na penzijní pojištění; příspěvek na stravování; příspěvek na vitamínové prostředky + očkování; možnost dalšího vzdělávání. Profesní životopis zašlete na uvedený e-mail.
Kontakt: paní Šulcová
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video