Rodiče odpočiňte si, pošlete děti na ,,příměšťák”

Lucie Steklá 2020-07-23 14:47:00

Lounsko (lus) Příměstské tábory fungují. Ač to zpočátku tak nevypadalo, vládní uvolňování jejich pořádání za určitých podmínek dovolilo.

Na příměšťáky mohou na Lounsku rodiče své ratolesti poslat na několika místech. Tradičně je pořádá Plavecká škola Prosen, Klubovna Luna, Plavání Bublina či sportovní spolky.  

Dva tábory pořádá spolek Stopy v průběhu července a srpna v Základní umělecké škole v Lounech. Tam přivítají děti ve věku od 6 do 15 let a bude zaměřený na celkový rozvoj osobnosti. První turnus je 27. až 31. července a druhý od 3. do 7. srpna. ,,Aktivity tábora jsou pestré. Děti budou tvořit venku i v učebně, výtvarnou tvorbu budou střídat s pohybem, namalují si tričko a plátěnou tašku, vyzkouší si pozdrav slunci, tanec i muzikoterapii. Hrát budou aktivity zaměřené na zlepšení komunikačních dovedností a roz-voj týmové spolupráce se zachováním individuality jedince,“ uvedla za pořadatele Jindřiška Riedlová. Samozřejmostí jsou také výlety za poznáním.

,,Všichni jsme si mysleli, že žádné příměstské tábory nebudou, ale situace se zlepšila a vše začíná klapat jak má. Plavání Bublina se těší na děti, a proto již vše připravuje na všechny své příměstské tábory. Děti se mohou těšit na výlety do aquaparku v Mostě, opékání buřtů na Pravdě, paddleboard na řece, bowling, Šibeník v Mostě, malování na obličej, lodičky v Lužeradech, trampolíny, soutěže, koupání a spousty dalších atrakcí,“ vzkazují z Bubliny. Čtyři turnusy, dva v červenci a dva v srpnu pořádá Prosen. ,,Tábor si s dětmi opět užijeme a vy rodiče si trochu odpočinete. Na děti a zážitky s nimi se moc těšíme,“ vzkazují holky z Prosenu Jana a Martina.

Šest tématických týdnů připravila letos klubovna Luna pod vedením lounské kni-hovny. Tento týden probíhá tábor Stezkami za zábavou a poznáním, volno pak hlásí další týdny – fotografický, divadelní a herecký, sportovní a zdravotní, ,,naše planeta Země“ a kurz improvizace.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video