Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-08-20 13:00:00

Musica da Chiesa v kostele, Aquarius, harmonikář Franta Hroš u Orloje, Cinema Techstage v letním kině, Tak ahoj prázdniny v klášterní zahradě, fesťák a Carwars v Panenském Týnci, vodní hry v Žiželicích, U–Style v zámecké zahradě v Postoloprtech, Dům 2020 na lounském výstavišti, Furt Rovně na Černém koni, Pirátská rozhledna v Kryrech - další letní víkend je tady!

ŽATECKO

PÁTEK 21. SRPNA

Letní kino Žatec: Casting na lásku – Romantická komedie. Ve 21 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Výstava Pravěk v Žatci - výstava obrazů malířů Davida Bergera, Arnošta Hanáka a Jiřího Svobody. Všechny tyto muže spojuje Paleo art - umělecký směr ztvárňující pravěk. Do 6. září vždy od úterý do neděle 10 – 17 hod.

Loděnice u řeky, Žatec: Flock of Longboards - První ročník závodu longboardů na cyklostezce v Žatci, v pátek trénink a páteční rozjezd pro veřejnost, večer gril, v sobotu od 10 hodin trénink, v 11 krátký sprint, 12 dlouhý sprint, ve 13 jízdy na sportovišti atd, od 19 hodin Koncert Kapel Stemp out System, Punk Rats, Deaken. Doprovodný program Slackline, INDOboard, občerstvení v půjčovně nebo v dodávce s grilovanými kuřaty. Od 16 hod.

Kostel Liběšice u Žatce: Musica da Chiesa - Koncert historických hudebních nástrojů, v podání multiinstrumentalistů Jaroslava Konečného a Tomáše Najbrta, souboru MUSICA DA CHIESA. Před koncertem jste srdečně zváni v 17 hodin na mši svatou, kterou bude celebrovat otec Jaroslav Konečný, vikář vlašimského vikariátu. Od 18 hod.

MC Sedmikráska – Hošťálkovo náměstí Žatec: Tvořivé dílny pro seniory - výroba osvěžovače vzduchu, vůně do interiéru. Kurz 100 Kč. Od 20 hod.

Restaurant U Orloje Žatec: Harmonikář František Hroš - Letní multižánrový Orloj 2020. Dobrovolné vstupné. Od 19 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje Duo Sound. Od 21 hod.

Dino club Žatec: Páteční mejdan – hraje DJ DAN RAKACZKÝ. Od 22 hod.

SOBOTA 22. SRPNA

Dvorní trakt restaurace U Orloje Žatec: Kapela Aquarius slaví 50 let od založení na Orloji - Dětská show, Country duo “Smajles”, DJ “Prazdroj”, Aquarius, Karel Emanuel Gott, Aquarius až do finále. Od 16 hod.

Nám. Prokopa Velkého Žatec: Muzika pod majákem - U pivovaru Pioneer Beer zahrají: Liškou ke zdi (Ústí nad Labem), Troy Boys a Ogee (obě Žatec). Od 16 hod.

Chmelový maják Žatec: Noční prohlídka výstavy Pravěk v Žatci s výstupem na Maják s Homolopuly, start v 19 hodin od chmelového majáku. Vstupné dobrovolné. Od 19 hod.

Letní kino Žatec: Cinema Techstage - Open Air techno festival 2020 v letním kině v Žatci, nenech si ujít tento festival na čerstvém vzduchu. Jedná se o první ročník tanečního eventu s nádechem elektronické muziky, výjezd do letního kina si udělá pražská crew ve složení Graszel, Martin Redmen, Funky Vulpes. Festival zakončí hudební žatecký producent Theo Dorezz s melodickými techno tracky z jeho hudební dílny. Vstup 100 Kč. Od 15 hod.

Galerie U radnice Žatec: Žatec dříve a dnes - Výstava fotografií otevřená v rámci programu Dočesná jinak. Potrvá do 5. 9. Každou sobotu od 14 do 17 hod.

Žiželice, sportovní areál: Vodní hry pro děti i dospělé - zve obec Žiželice. Od 14 hod.

Nečemice (Tuchořice): Požehnání pamětního kříže Davida Kohouta u kostela v Nečemicích – O. Vilém z Liběšic. V 15:30 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje Ametyst. Od 21 hod.

NEDĚLE 23. SRPNA

Loděnice Žatec: Ohřecká osmička - Žatecko - Trasa v délce rovných 7 kilometrů povede od loděnice na druhý břeh řeky Ohře, dále směrem na Stroupeč a po otočce zpět areálem bývalého pivovaru Dreher. Od 10:30 hod.

Klášterní zahrada Žatec: Tak ahoj prázdniny - Akce pro celou rodinu, soutěže pro děti, skákací hrad, malování na obličej, Pepe a Pipi a mnoho dalšího. Vstup zdarma. Od 13 hod.

Letní kino Žatec: Trollové: Světové turné – Pokračování animované komedie. Ve 21 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Mše svatá v 10 hod. v Liběšicích, ve 14.30 svatobartolomějská poutní mše svatá v Nečemicích, v 17 hod. svatobartolomějská poutní mše svatá v Holedečku.

LOUNSKO

PÁTEK 21. SRPNA

Kino Svět Louny: Scoob! - Animované dobrodružství Scooby-Dooa. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Casting na lásku - Romantická komedie. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Šarlatán – Strhující životopisné drama. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Démon zatracení – Horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Výstaviště Louny: Výstava Dům 2020 – XXVII. ročník všeobecné stavební výstavy – vše pro dům, byt, zahradu. Vstupné dospělí 60 Kč, důchodci, děti od 6 do 15 let 40 Kč, rodinné vstupné 190 Kč (2 dospělí + 2 děti), ZTP-P a děti do 6 let zdarma. Také v sobotu a neděli. Vždy od 9 do 17 hod.

Louny – Lužerady: Folkový večer - Míša Leicht, Zdeněk Vřešťál, Jindra Kejak, 4. cenová. Vstupné 200 Kč. Od 17 hod.

Zámek Pátek: Otevřeno - středa - neděle, svátky 10 - 16 hod.

Letiště Panenský Týnec: The ONE festival on Tour - Carwars 2K20 - Celovíkendová párty v zadní části letos NOVĚ - v obrovském cirkusovém stanu. Po celý víkend otevřený bar s alkem a nealkem! Bohatý "nonstop" program s DJ hosty, světelná show, super atmosféra. VSTUPNÉ JE ZDARMA, platíte pouze vstupné na Carwars. DJs: Kojda, Dan Rakaczký, Insomniac, Bagr, Maya, Lexx, Mery a další. Od 16 hod.

SOBOTA 22. SRPNA

Kino Svět Louny: Hurá do džungle – Premiéra ČR, animovaný film. Také v neděli. V 10 hod.

Trollové: Světové turné 3D – Všechny trable světa se dají vyřešit tancem, zpěvem a vzájemným objímáním. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Ježek Sonic – Animovaná komedie. V 15:30 hod.

Zahradní restaurace Černý kůň Louny: Křest desky Ve špinavých stopách - Kapela Furt Rovně opět zahraje v Lounech a tentokrát pokřtí i svoje nové album, to celé s podporou legendární Evy Turnové a její kapely Eturnity! Vstup 150 Kč. Od 18:30 hod.

Letní cvičiště Louny: Memoriál Péti Hézlové - Sportovní odpoledne pro celou rodinu, akce na podporu onkologického oddělení Nemocnice Chomutov, cvičení a závody, tombola a vyhlášení sbírky, večer after párty. Od 14 hod.

Zámecká zahrada Postoloprty: Hudební večer - K poslechu i tanci zahraje skupina U–Style ve dvou samostatných blocích – country a rock. Od 18 hod.

Hostinec Hasičárna Obora: Travesti show - Zábavná Travesti Show „Jedeme dál“ v podání sehrané dvojice Sarah Diamonds a Julia Landis. Téměř tři hodiny známých hitů, vtipu a skvělých převleků, vstupenky k dispozici přímo v hostinci. Vstupné 180 Kč. Od 20:30 hod.

Zámek Pátek: Odpoledne s řemeslem - Odpoledne s keramikem a krajkářkou - minisoutěž, prohlídka zámku. Vstupné 60 Kč. Od 13 hod.

Sokolovna Telce: Tenisový turnaj v Telcích - 5. ročník turnaje čtyřher ve 2 kategoriích, občerstvení zajištěno. Startovné 140 Kč za tým. Od 9 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Od 14 a 15 hod.

NEDĚLE 23. SRPNA

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku Křižíkovy rozvodnice. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevřené letní dny - až do 31. 8., kdy si můžete prohlédnout severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10 – 18 h. (poslední prohlídka začíná v 18 h).

PODBOŘANSKO

PÁTEK 21. SRPNA

Letní kino Podbořany (na koupališti): Bourák – komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem. Od 21 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: Mejdan s DJ A75 (Ondřej Žákovec) do rána. Fusion Music Madness vol. 2 w / DJ Mery, Palo, Dalibao. Od 22 hod.

SOBOTA 22. SRPNA

Koupaliště Podbořany, Krásný Dvůr: Otevřeno - od 10 (9) do 20 hod.

Letní kino Blšany: Vlastníci – Komedie / drama. Ve 21:30 hod.

Kryry, areál Letního kina: Pirátská rozhledna - Zábavné odpoledne pro děti i dospělé odstartuje v areálu letního kina pod Schillerovou rozhlednou. Zdarma, pro děti zdarma buřt a malinovka. Pirátská stezka od 17 do 20 hodin. Od 15 hod.

NEDĚLE 23. SRPNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Vilém. V 8:30 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video