Prvňáčci nastoupili do školy

Alla Želinská 2020-09-08 09:16:00

Celkem pětadevadesát prvňáčků nastoupilo 1. září do dvou podbořanských základních škol. „Prvňáků letos máme 40, takže dvě třídy, z našeho pohledu ideální počet žáků ve třídě,“ říká ředitelka ZŠ Husova Jana Šipošová. „V novém školním roce máme tři první třídy s 55 žáky a přípravnou třídu se 17 žáky,“ hlásí aktuální stav v ZŠ T. G. Masaryka její ředitelka Stanislava Jirásková.

Na Husovce nový školní rok zahájili v počtu třicet učitelů, pět vychovatelek a šest asistentek pedagoga. Dvě první třídy povedou Petra Pláničková a Olga Seidlová. Během prázdnin tady vyrostla nová spojovací chodba mezi hlavní budovou a Kordem, probíhal také velký úklid: „Všechny třídy byly dovybaveny dávkovači s tekutými mýdly a dezinfekcí, malovalo se na hlavní budově a velká tělocvična,“ přiblížila přípravy J. Šipošová. Zahájení s prvňáčky 1. září proběhlo venku. „Pochopitelně budeme sledovat situaci kolem covid-19 a režim ve škole upravovat podle aktuálních doporučení,“ uvedla ředitelka Šipošová.  

Také na „Masaryčce“ se o prázdninách pracovalo. „Museli jsme uvolnit prostory jednoho kabinetu pro zařízení třídy 7. ročníku. V novém školním roce máme tři asistenty pedagoga a novou kolegyni a kolegu,“ sdělila novinky ředitelka ZŠ TGM S. Jirásková. Na této škole tři první třídy povedou Jana Vrbová, Vladimíra Tothová a Lucie Brázdová.

Na svůj první školní den se těšili i noví prvňáčci – šestiletá Alexandra Tobischová z Podbořan, která nastoupila do 1.B třídy ZŠ Husova v Podbořanech, a sedmiletý Jindřich Hanzlík z Běsna (na snímku vlevo), jenž nastoupil do 1. třídy ZŠ ve Vroutku. A na co se nejvíc těšili? „Do školy se nejvíc těším na nové kamarády a až si sama přečtu pohádku,“ prozradila nám Saša. Jindra řekl, že se těší do školy hlavně na učení, matiku a psaní. A doufá, že ho paní učitelka nebude vyvolávat. Prvňáčkům a všem školákům přejeme hodně štěstí! Budou ho potřebovat. 

(Foto: L. Helásková, učitelé, rodiče)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video