Na Liďáku se asi slavily Hitlerovy narozeniny

Veronika Salášková 2012-05-02 09:37:00

Žatec – Neonacisté a vyznavači Třetí říše se sjeli 20. dubna do žateckého Liďáku. Důvodem byla zcela určitě oslava Hitlerových narozenin maskovaná koncertem kapel propagujících texty svých písní fašismus. Hned několik čtenářů se nám v průběhu minulého týdne ozvalo a touto akcí bylo pohoršeno.

Koncert uspořádala německá produkční společnost Totentanz. Podle plakátu zvoucího na akci na něm vystoupilo několik skupin z České republiky i ze zahraničí.
Jejich skladby podle sdružení Antifa, které se zabývá informačním a praktickým bojem s neonacismem a ultrapravicí, opěvují válku, Třetí říši, rasismus a antisemitismus. Akce, která trvala do jedné v noci, se podle policistů zúčastnilo přibližně 150 osob.
„Lounská policie přijala na pátek 20. dubna bezpečnostní opatření k zajištění veřejného klidu a pořádku. Během konání koncertu nezjistili policisté žádné narušení veřejného pořádku ani jiné protiprávní jednání,“ sdělila tisková mluvčí lounské police Jaromíra Střelcová. Monitorovat akci pomáhali státní policii i žatečtí strážníci.
Žatečanům, kteří se nám ozvali, vadilo, že se zde takovýto koncert konal již poněkolikáté. „Máme obavu, aby se Žatec nestal místem, kde se budou neonacisté často scházet,“ sdělila čtenářka, která si nepřála být jmenována.
„Vedení města se o uvedené akci dovědělo od Policie ČR v odpoledních hodinách den před konáním akce. Kontaktovala jsem majitele objektu se žádostí o bližší informace. V budově je nájemce a ten také realizuje pronájmy. Kontaktovali jsme také Krajský úřad Ústeckého kraje a konzultovali možnosti města k zamezení konání akce. Podle informací, které byly v daný čas k dispozici nemělo město možnost mu zabránit. Policie situaci monitorovala, připravila vlastní bezpečnostní opatření a shromáždila dostatečný počet sil pro případný zásah,“ odpověděla nám starostka Zdeňka Hamousová, když jsme ji informovali o stížnostech občanů. „Vedení města bude jednat s nájemcem objektu ve snaze minimalizovat „rizikové“ pronájmy,“ nastínila další kroky starostka Hamousová.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video