V Žatci na Kruhovém náměstí napadl Rom otce s kočárkem. Způsobil mu těžký otřes mozku

Veronika Salášková 2012-05-03 14:33:00

Žatec – Poklidně probíhající setkání na podporu žatecké nemocnice na Kruhovém náměstí v Žatci, narušil nepříjemný incident. Mladý Rom při něm napadl opodál stojícího muže s kočárkem. Po prudké ráně do hlavy skončil v bezvědomí. Účastníci shromáždění zabránili útočníkovi v odchodu a zavolali policii. Fotky z incidentu najdete ve fotogalerii na této straně.

Mítink na Kruhovém náměstí před budovou banky, který začal v 16 hodin, zorganizoval okresní výkonný výbor ČSSD Louny. Byl zamýšlen jako podpora gynekologicko-porodnického a dětského oddělení žatecké nemocnice a zároveň oslava prvního máje. Přibližně dvacet minut po jeho začátku přišel seshora z ulice Obránců míru mladý Rom, který už z dálky něco nesrozumitelně pokřikoval. Vmísil se mezi shromážděné lidi a začal skákat do řeči mluvčímu u mikrofonu. Snažil se získat pozornost a prostor pro své vyjádření. Mluvčí mu odpověděli, že prostor na diskuzi bude až po skončení všech příspěvků. Evidentně podnapilý či zfetovaný Rom se proto vydal přes přechod směrem k náměstí Svobody. Pak se ale vrátil a napadl u záhonů s květinami u parkoviště u Komerční banky mladého muže s kočárkem, který sledoval a poslouchal shromáždění. Rom do něj nejprve strčil a vzápětí poté mu dal ránu pěstí do hlavy. Mladý muž se skácel a zůstal v bezvědomí ležet na dlažbě.
To už si incidentu všimli lidé ze shromáždění a řada mužů včetně přítomných politiků vyběhla zjistit, co se vlastně stalo a pomoci mladému otci. Útočník, poté, co zjistil, že se napadený nehýbá, zvedl ruce nad ramena a tvářil se, že dotyčnému nic neprovedl. V odchodu z místa činu Romovi zabránili muži, kteří si mu stoupli do cesty a řekli, že počká na policii. Tu mezitím telefonicky kontaktovala starostka Zdeňka Hamousová.
Napadený ležel v bezvědomí na zemi, staral se o něj doktor. Další muži okolo se snažili zjistit jeho totožnost. Starostka a další přítomné ženy se zatím postaraly o jeho plačícího chlapečka. Jako první na místo dorazili strážníci městské policie, kteří útočníka zadrželi a posadili do služebního vozidla. Mezitím se napadený probral z bezvědomí a řekl, komu mohou jeho zachránci zavolat, aby přišel pro dítě. Vzápětí přijela záchranná služba, která muže naložila a odvezla do žatecké nemocnice. Útočníka si od strážníků převzala Policie ČR.
„V současné době probíhá vyšetřování. Momentálně se čeká na lékařskou zprávu,“ sdělila nám k případu tisková mluvčí lounské police Jaromíra Střelcová.
Napadený muž leží podle našich informací v žatecké nemocnici s těžkým otřesem mozku. Pobude si zde nejméně týden.

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video