Farmářské trhy proběhly bez náporu nakupujících, tuto sobotu je doplní trhy africké

Lucie Steklá 2020-11-05 14:41:00

Ač v celé republice platí již několik týdnů protiepidemická opatření, farmářské trhy jsou stále povoleny povoleny. Oproti Praze, kde lidé Náplavku před dvěma týdny lidé vzali doslova útokem a trhy během dopoledne navštívily tisíce nakupujících, v Lounech proběhly v klidu, nikdo se u stánků netlačil, když byla fronta, lidé si ji v dostatečných odstupech vystáli. A roušku měli všichni, nakupující i prodávající.

Nabídka stánků před čtrnácti dny byla opět pestrá, od masa, uzenin či trdelníku, po dřevěné a proutěné zboží a vzhledem k blížícímu se svátku Památky zesnulých, nechyběly věnce a koše pro ozdobu hrobů. ,,Trhy opět proběhly za zpřísněných hygienických podmínek pro prodejce i nakupující. Nakupující, kteří se necítí zcela fit, jsme prostřednictvím sociálních sítí vyzvali, aby na trhy nechodili. Ostatní samozřejmě museli přijít v rouškách, udržovat odstupy ve frontách a po nákupu se neměli zbytečně zdržovat na tržišti. Starším občanům jsme doporučili přijít hned po osmé hodině ranní, než se trh zaplní. Nakupujícím děkujeme, že podpořili lokální výrobce a prodejce,” uvedli organizátoři trhů. 

Farmářské trhy jsou povoleny i pro následující víkend. Do Loun se navíc 7. listopadu vypraví to nejlepší přímo ze srdce Afriky! Přijďte na Mírové náměstí ochutnat skvělé výrobky, které pocházejí ze skvělého exotického ovoce. 

Co na lounském náměstí najdete?  Sušené ovoce - co takhle dát si boží sušený ananas nebo baby banánky? Dálkami vonící koření ze Zanzibaru.  Extra kvalitní kávu, čaj, marmelády nebo kakaové boby. 

Farmářské trhy začínají v sobotu v osm hodin ráno. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video