Libočanští dumají, co s kulturním domem

Veronika Salášková 2012-05-05 00:06:00

Libočany – Otázka „Co dál s kulturním domem?“ je nyní hlavním tématem v Libočanech. Jeho možný prodej vzbudil zájem a velkou diskuzi mezi místními. V obci proto proběhla anketa, v níž měli Libočanští možnost vyjádřit svůj názor.

O odkoupení budovy kulturního domu od obce podal žádost místní podnikatel Miroslav Naxera. Když se  případný prodej projednával 28. března na zastupitelstvu, dorazil na jeho jednání nebývale vysoký počet občanů. Řadě z nich se prodej budovy nezamlouval. Zamítavý postoj vyslovila i většina zastupitelů, kteří již předtím na své pracovní poradě s Naxerou o jeho záměrech s objektem jednali. Pro prodej budovy se vyslovil starosta Jiří Hudeček, který vysvětlil, že obec nemá prostředky na jeho opravu. Na základě návrhu byl proto uspořádán den otevřených dveří v KD, který se konal 4. dubna. Místní tak měli možnost na místě zjistit a zhodnotit stav objektu. Miroslav Naxera zde také stručně představil svůj záměr. Objekt by chtěl postupně přestavět na multifunkční dům, který by z části vycházel z projektu, který obec nechala vypracovat v roce 2006. Dotaci na jeho realizaci se jí ale tehdy nepodařilo získat.
Zastupitelstvo poté na svém jednání 18. dubna navrhlo uspořádání ankety mezi obyvateli obce, v níž by se vyjádřili k využití a prodeji KD. K jejím devíti otázkám byl přiložen popis projektu z roku 2006 a zhodnocení špatného technického stavu budovy. Odevzdat vyplněnou anketu bylo možné do 30. dubna. Zastupitelé budou o dalším osudu kulturního domu jednat na svém zasedání 23. května. Měli by při tom přihlédnout k výsledkům ankety a podnětům občanů.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video