Úvod   /   Zprávy   /   Podváděla s pojistkami

Podváděla s pojistkami

Redakce 2020-12-16 10:48:00

KADAŇ (tz, r) — Na částku ve výši téměř 380 tisíc korun si měla přijít 33letá žena z Kadaně, která z pojišťoven „tahala” peníze jako odškodné za úrazy, které se jí nestaly.

„Celkem v šesti případech tak měla oznámit různým společnostem, s nimiž měla uzavřené pojistné smlouvy, pojistnou událost, a následně díky tomu čerpat pojistná plnění. Mělo jít o její vlastní úraz, ale později bylo v rámci revizí pojistných událostí zjištěno, že dotyčná podváděla. Žena totiž pojišťovnám měla oznámit úraz jiné osoby, který vydávala za vlastní,“ informovala okresní policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Jak vyvětlila, podvodnice pozměnila údaje v získaných lékařských zprávách a dalších potřebných dokumentech. Na základě tohoto jednání jí měly být na pojistném vyplaceny částky v součtu dosahující téměř 300 tisíc korun.

Další desítky tisíc měla žena získat na pojistných plněních od jiných společností. Tentokrát se sice jednalo o její úraz, avšak na peníze přesto neměla mít nárok. Při sjednávání těchto pojistných smluv totiž záměrně zamlčela důležité skutečnosti, kvůli kterým by smlouvy jinak uzavřeny nebyly.

„Nyní žena čelí obvinění z trestného činu pojistného podvodu. Vzhledem ke škodě, jakou svým jednáním poškozeným společnostem měla způsobit, může být odsouzena až k pětiletému odnětí svobody,“ uzavřela policejní mluvčí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video