Odsouzené ženy pomáhají nemocným dětem

Alla Želinská 2020-12-27 22:24:00

Ani v letošním, velmi těžkém roce nezapomněly odsouzené ženy z věznice Drahonice na vážně nemocné děti. Již několik let věznice spolupracuje s Nadačním fondem Šance onkoláčkům. Ženy zasedly za šicí stroje, vzaly do rukou pletací jehlice a pod vedením vychovatelek a pedagožky volného času vyrobily velké množství krásných hraček a předmětů s vánoční tématikou.

Vyrobené věci zaměstnanci věznice předali zástupkyni nadační-ho fondu Lence Oujiří. Další výrobky z Drahonic putují na tradiční „Charitativní jarmark“, předloni do Příbrami, loni do Prahy. V letošním roce i tuto akci poznamenal covid a výrobky jsou prezentovány prostřednictvím online aukcí na Bazárku Šance onkoláčkům. „O ruční výrobky odsouzených žen je veliký zájem a již byla cestou jejich prodeje získána zajímavá finanční částka. Jaká bude konečná suma za vydražené předměty, se dozvíme ke konci roku. Výtěžek pak jako vždy půjde na podporu onkologicky a jinak vážně nemocných dětí a jejich rodin,“ uvedl Michal Charvát, zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu věznice Drahonice.

„Je krásné vidět, jak se tyto ženy „pod zámkem” snaží udržet spojení se světem a krátit si čas strávený tam. A ještě tím pomáhají dětem. A ne jednou. My jim za to velice děkujeme,“ uvedla Lenka Oujiří.

Na dalších výrobcích, které potěší nejen děti při nadcházejících Vánocích, odsouzené ženy na Podbořansku ještě pracují. „Vyrábějí nádherné ozdoby na stromeček a další dekorace, to byste nepoznali, že jsou ručně vyrobené,“ netají obdiv npor. M. Charvát.

Nejen výroba hraček pro děti, ale například i veřejně prospěšné práce v okolí, třeba údržba památek nebo úklid, jsou pro odsouzené vítanou aktivitou a vhodnou náplní času.

Foto: M. Charvát, Věznice Drahonice

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video