Stařičký dub se dočká ošetření

Pavel Macák 2012-05-13 00:00:00

Louny – V rámci projektu Zdravé stromy pro zítřek se v pondělí 14. května uskuteční v dubové aleji mezi Louny a Dobroměřicemi ošetření dubu letního, který byl v roce 2002 vyhlášen Památným stromem. Dub starý asi dvě stě let, je téměř na konci aleje, kde v současné době roste 97 stromů a tvoří významný krajinotvorný prvek. Vysoký je pětadvacet metrů a šířka jeho koruny se odhaduje na přibližně 12 metrů a obvod kmene dosahuje v metru třiceti 398 centimetrů.

„Ošetření stromu provede certifikovaný evropský arborista Jiří Skotnica z podpory Nadace Partnerství a Společnosti pro zahradní a krajinářskou tvorbu a Mendelovy univerzity Brno. Budeme sledovat práci tohoto uznávaného specialisty a věřím, že se od něj naučíme nové postupy při ošetřování podobných vzácných stromů. Město také zvažuje, že nejbližší budoucnosti budou dosázeny v této aleji chybějící stromy,“ uvedla vedoucí oddělení státní správy, ochrany přírody a krajiny Olga Slačová.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video