Náměstkyně školství ÚK navštívila lounské gymnázium

Lucie Steklá 2021-02-11 19:21:00

V rámci obhlídky školských zařízení v Ústeckém kraji zavítala v pátek do Loun náměstkyně pro oblast školství a sportu Jindra Zalabáková. Spolu s lounským místostarostou Milanem Rychtaříkem navštívila Gymnázium Václava Hlavatého v Lounech.

Náměstkyně se mimo jiné zajímala o stav budovy, která je jedinou budovou krajem zřizované školy v majetku města, vybavení pro studenty i pedagogy, investice, výsledky školy. ,,Nechci rozhodnutí o školách provádět tzv. od stolu. Chceme, aby děti zůstávaly v našem kraji, proto se mimo jiné zajímám i o to, jaká se spolupráce středních škol se základními,“ uvedla J. Zalabáková. Na řadu dotazů náměstkyni odpověděl ředitel školy Daniel Syrovátko. Podle ředitele je spolupráce se základními školami standardní, ve větším kontaktu jsou samo-zřejmě před přijímacími zkouškami. ,,Vážím si toho, jak základní školy své žáky připravují na zkoušky. Mohu říci, že z mé zkušenosti zájem o víceletá gymnázia je,“ řekl D. Syrovátko. Co vedení školy trápí, je stav 125 let staré budovy a právě již zmiňovaná ,,dvoukolejnost“, tedy krajská škola v městském domě. ,,Nedosáhneme tak na dotace, které kraj vypisuje. Dům je navíc památkově chráněný, což ovlivňuje případné plánované opravy,“ dodal ředitel. Při následné prohlídce školy zavedl ředitel gymnázia náměstkyni a místostarostu kromě odborných učeben či suterénu školy také do hvězdárny,  kterou škola disponuje, ale již řadu let je mimo provoz. Návštěvu J. Zalabáková zakončila na lounské radnici schůzkou se staro-stou Pavlem Jandou a místostarostou Vladimírem Honsem, kde diskuse o školském zařízení pokračovala. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video