Zahrádkáři a turisté se radují, lávka přes Ohři je otevřená

Lucie Steklá 2021-04-20 14:36:00

Louny (lus) Lávka přes Ohři je opět otevřená. Zahrádkáři, ale i pěší turisté se konečně dočkali. Minulou sobotu v deset hodin dopoledne město Louny opět zpřístupnilo láv-ku pro pěší u železničního mostu přes Ohři. Ta byla uzavřená od konce loňského roku kvůli havarijnímu stavu.

Velmi frekventovaná lávka, zvláště od jara do podzimu, byla uzavřena z důvodu havarijního stavu, který vyplynul z pravidelné mostní prohlídky. ,,V současné době byla dokončena kompletní oprava rampy u zahrádkářské kolonie, v rámci oprav byla společností Elna Servis Počerady provedena demontáž a zpětná montáž konstrukce rampy včetně nových pochozích plechů. Provedeny byly rovněž nové nátěry a statické zajištění podpěr rampy,“ uvedlo město Louny.

Práce na lávce ale neskončily. Až klimatické podmínky dovolí, předpokládá se v květnu letošního roku, bude provedeno očištění a nový protikorozní nátěr zbylých přístupných konstrukcí lávky. Tyto práce už ovšem nebudou vyžadovat uzavírku a neomezí pohyb po lávce. ,,Tímto se ještě jednou omlouváme všem občanům za nutné dočasné uzavření lávky,“ zaznělo z radnice.

Opětovné uzavření lávky loni v prosinci vy-volalo vlnu nevole. Lávka byla zavřená již od srpna do října v roce 2018 a už v tu dobu byl její stav špatný. Tehdy se ale opravoval jen železniční most. Kritikou občané na sociálních sítích nešetřili. Domnívají se, že mohla proběhnout oprava současně. „Nedávno byl most opravován a byl zavřený. To je fakt Kocourkov,“ uvedl Martin Kruml. „Most se opravoval, tryskání, nové nátěry. A na lávku se vykašlali. To je možné opravdu jen v ČR. To se fakt nedá pochopit,“ nešetřil kritikou Jan Mrázek.

A kritika pokračuje. Na sociální síti již lidé, kteří lávku prošli během víkendu, sdílejí svoje dojmy z procházky a toho, že povrch lávky klouže více, než před opravou.

Město má připravený projekt na celkovou opravu za zhruba čtyři miliony korun. Pokud město dotaci dostane, lávku kompletně opraví.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video