Fotogalerie: Den Země i čarodějnický rej v základní škole Kadaňská

Redakce 2021-05-06 07:54:00

CHOMUTOV — Dva týdny uplynuly jako voda a ve třídě 2. B. jsme si poslední bláznivý pátek okořenili malbou na obličej. Někteří si na něj namalovali zvířátko, jiní zase filmového hrdinu, nebo postavičku z PC her. Následoval týden ve škole. Tam jsme šli s radostí a zároveň trochu s obavou z testování. Pondělní testovací ráno proběhlo hladce, nám se všem ulevilo, protože jsme zjistili, že se není čeho bát. Užívali jsme si pak týden s kamarády. Zpět na distanční výuku se nám moc ze školy nechtělo, ale paní učitelka, jak je jejím zvykem, nám připravila další překvapení.

Na on-line výuku pozvala paní knihovnici, se kterou jsme si povídali o tom, jak v dnešní době městská knihovna v Chomutově funguje. Ukázali jsme si spoustu zajímavých knih a pověděli o tom, co rádi čteme my. Ve čtvrtek nás čekal Den Země. Společně jsme si pověděli, čím je tento den výjimečný. Všichni máme rádi přírodu a tak jsme jí zkusili alespoň trochu ulevit. Vysbírali jsme odpadky v blízkém okolí, někteří z nás vysadili strom, nebo květiny pro včelky. Někteří se pustili do výroby hmyzího domečku, protože hmyzu v přírodě ubývá. Uvědomili jsme si jak je pro nás opravdu důležitý, i když se nám ze začátku zdál nezajímavý a protivný. Další bláznivý pátek jsme věnovali třídění odpadu. Na návštěvu do on-line hodiny k nám dorazila přednášející ze známého ekologického projektu Tonda Obal. Nejprve jsme odpad třídili na svých monitorech. Odpoledne jsme si to zkusili i do opravdických popelnic.

Následující týden jsme opět trávili ve škole. A protože poslední dubnový den patří čarodějnicím, přišli jsme do třídy všichni v kostýmech.

Zdraví vás třída 2. B a třídní učitelka Petra Kinclmanová.

 ******************************

I letos jsme už netrpělivě čekali na 30. duben. A přestože jsme zrovna tento den seděli u svých monitorů, i tak se mnozí proměnili na čarodějnice a čaroděje. Vyučovací hodiny propojilo téma pálení čarodějnic. V českém jazyce jsme seřadili jména čarodějnic podle abecedy, vymýšleli jsme slova tématicky spojená s čarodějnicemi a třídili je podle rodu. V matematice jsme pomocí správně vypočítaných příkladů odhalili ukryté jméno čarodějnice. Nezapomněli jsme si zopakovat tradice pálení čarodějnic. Víme, jak se ubránit uhranutí i jak čarodějnice zahnat. Stihli jsme se také seznámit s keltským svátkem Beltain, který se slavil ve stejný den jako dnešní pálení čarodějnic. Dalo by se říct, že jediné, co nám chybělo, byla hořící fatra a opečené buřty. Ale to se nám snad ještě podaří dohonit.

4. C a třídní učitelka Vladimíra Kořínková

Foto: Archiv školy

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video