Děti ztvárnily dopravní nehody na železničních přejezdech

Lucie Steklá 2021-05-19 18:10:00

Do požární soutěže přišlo v okrese Louny 152 prací. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo již 47. ročník literárně - výtvarné soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže. Této soutěže se každoročně úspěšně účastní také děti z okresu Louny.

Do okresního kola POOD 2021 v Lounech, jehož uzávěrka byla v polovině března, dorazilo 152 prací. Kresby a literární práce vytvořily děti z jedenácti sborů dobrovolných hasičů okresu, dvou základních škol a dvou škol mateřských. ,,Vyhodnoceno bylo dvaatřicet prací, vždy první až třetí místo v kategoriích, do nichž děti své příspěvky poslaly. Jsme rádi, že se nepotvrdily naše obavy, že by zavřené školy mohly ovlivnit nižší zájem dětí,“ řekl starosta OSH Louny Jaroslav Kosina.

Letošní téma znělo „Dopravní nehody na železničních přejezdech – náročný úkol pro hasiče.“ Děti tak mohly psát či kreslit o zásahu hasičů při dopravní nehodě na železničním přejezdu, popsat činnosti, které v takovém případě následují – vypnutí trakčního vedení na elektrifikované trati, evakuace cestujících, požár vlaku, požár vozidla, vyproštění zraněných osob, jejich doprava k ošetření, použití vhodných hasebních prostředků, součinnost s policí a záchrannou službou.

V kategorii literárních prací bylo vyhodnoceno šest prací. Mezi žáky 3. až 5. ročníku ZŠ patří první místo Anně Páchové z SDH Peruc, druhá se umístila Gabriela Rýdlová (SDH Dobroměřice), třetí Kristýna Musilová (SHD Lubenec). První příčku v kategorii žáků 6. až 9. tříd obsadila Adéla Wágnerová (SDH Peruc). Vítězkou kategorie L4 se stala Barbora Halamová, druhé místo patří Taťáně Kateřině Šponiarové (obě SDH Cítoliby).

Mezi pracemi tvořených pomocí digitálních technologií komise na prvním místě vyhodnotila Anetu Pletichovou (SDH Dobroměřice) a na místě druhém Nikolu Majarovou (SDH Koštice). Obě dívky zaslaly práci v kategorii DT1 – počítačová prezentace ve formátu MSppt.

Nejvíce prací opět dorazilo v kategorii výtvarných. Mezi dětmi z mateřských školek v kategorii do 5 let komise vyhodnotila na prvním místě Karolínu Votípkovou (MŠ Lubenec), druhé a třetí místo patří žákům MŠ O. Březiny ze Žatce, Michaele Flégrové a Jaroslavovi Drexlerovi. Starší děti z MŠ, které letos dovrší věku šesti let a více, se nejvíce dařilo MŠ ČSA Louny, z níž se na prvních třech místech umístili Jonáš Krušina, Ema Brunová a Elis Leličová.

Michael Poschl (SDH Obora) se umístil na prvním místě kategorie žáků 1. až 2. ročníků základních škol, druhý byl Štěpán Hrubý (SDH Obora), třetí místo patří Janu Plíškovi (SDH Cítoliby). Mezi žáky 3. až 5. tříd uspěli Jan Jedlička (SDH Podbořany) na prvním místě, druhé místo patří Tomášovi Mimovičovi (SDH Nepomyšl), třetí Viktorii Langrové (SDH Lubenec). Školáci z druhého stupně ze šestých a sedmých tříd obsadili stupně vítězů následovně: první Eva Majarová (SDH Koštice), druhý Jaroslav Dobřanský (SDH Nepomyšl), třetí Tomáš Rýdl (SDH Dobroměřice). Nejstarší žáci ZŠ, osmáci a deváťáci, a žáci gymnázií odpovídajících ročníků se umístili v pořadí: na prvním místě Anna Čechová (SDH Černčice), druhém Tereza Velíšková (SDH Obora), třetím Eliška Paurová (SDH Černčice).

Také kategorie základních uměleckých škol měla v soutěži POOD několik zástupců. Mezi dětmi, studujících ZUŠ ve věku 6 až 10 let, byli oceněni Lucie Žáková, Tereza Tvrdá a Kristýna Tvrdá (všechny SDH Nepomyšl), v kategorii starších dětí ve věku 11 až 15 let to byl na prvním místě Miroslav Beránek (Výtvarka Jindřiška Riedlová), druhá se umístila Zuzana Novotná (SDH Nepomyšl), třetí Eliška Glončáková (SDH Nepomyšl).

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video