Babybox v Lounech je připraven, slavností otevření ,,bedýnky" se chystá na 30. června

Lucie Steklá 2021-06-16 15:07:13

V Lounech je ,,bedýnka pro nechtěné děti" instalována na vrátnici společnosti SEKO Aerospace. Slavností otevření babyboxu bude dvojí oslavou, společnost Seko totiž letos slaví 30. výročí založení. Box do prostor vrátnice ve středu od ranních hodin instaloval Zdeněk Juřica (na snímku) ze společnosti Montel Náměšť nad Oslavou, která instaluje a stará se o babyboxy po celé republice. Lounský babybox osmdesátým v ČR.

Po několikaletém úsilí zřídit babybox v jednom z posledních okresních měst České republiky dosud bez bedýnky, pomáhající nechtěným lidským mláďatům, se podařilo domluvit instalaci babyboxu s ředitelem společnosti SEKO Aerospace Louny Tomášem Sedláčkem. ,,Rodinná firma si letos připomíná třicet let od svého založení Vlastimilem Sedláčkem. V areálu v Lounech můžete narazit na pávy i velbloudy nebo klokany. Nad vším bdí vstřícný inženýr Tomáš Sedláček, ředitel lounské pobočky SEKO a syn zakladatele Vlastimila Sedláčka," řekl dědek Ludvík Hess, zakladatel babyboxů. 

Babybox bude v provozu nepřetržitě a v případě nálezu odloženého děťátka ostraha přivolá záchranku. 

SEKO Group čítá 6 poboček a 600 zaměstnanců, z toho jsou jedna v Brazílii a jedna v Indii. Hlavní sídlo společnosti je právě v Lounech. Zaměřuje se na produkci komponentů pro energetický a letecký průmysl. V 97 procent letadel najdete alespoň jeden díl vyrobený v SEKO! 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video