V Hořeticích pokáceli májku

Hedvika Mašková 2021-06-24 14:00:00

Po několika letech se letos v Hořeticích vztyčila tradiční májka. V sobotu 5. června však nadešel čas k jejímu kácení. Oslavy byly doprovázené soutěžním odpolednem a cestou za pokladem. Akce se na místním dětském hřišti zúčastnily tři desítky dětí společně s rodiči, prarodiči, ale i kamarády a sousedy z tamější vesnice.

,,Nejprve se začalo se soutěžemi pro děti, pro které bylo připraveno celkem osm stanovišť s různými hry, hlavolamy či úkoly, za které dětičky dostávaly odměny především od našich sponzorů, které se podařilo několika místním i nemístním občanům sehnat. Poté se děti vydaly za pokladem, který byl ukryt u potoka Hutná. Za pokladem se vydaly s pomocí pirátské mapy se zašifrovanou cestou. Při nálezu pokladu na děti čekaly odměny v napěchovaných pytlíčkách, které jsme zkompletovali opět od sponzorů a příspěvku od obce,” popsala akci předsedkyně Osadního výboru Hořetice Simona Mangová.

Po soutěžním odpoledni se přešlo ke kácení máje. V Hořeticích byla mimochodem májka letos postavena po několika letech, pokud tedy nepočítáme tu loňskou, která byla maličká a více méně symbolická.
,,Dokonce i po tolika letech jsme zavedli krásnou tradici, a to ,,hlídání májky”. Této tradice se místní občané zhostili velice pečlivě. Každý víkend po celý měsíc hlídali od odpoledních hodin nejen dospělí, v nočních hodinách se hlídání zhostily také místní děti a mládež nejen ve stanech, ale i pod širým nebem. Každý si to užíval. Děti měly oprávněnou radost. Několikrát nám májku totiž chtěla ukradnout chasa z nedaleké vesnice, ale míst-ní občané a děti ji střežili jak oko v hlavě,” dodala Simona Mangová a na závěr poděkovala všem, kteří s pořádáním akce pomohli: ,,Tímto bychom chtěli poděkovat sponzorům, obci, organizátorům a všem, kteří pomáhali na přípravách. Už nyní se těšíme na další akci koncem srpna a doufáme, že se nám opět podaří sehnat sponzory, abychom dětem mohli zajistit nezapomenutelný zážitek k rozloučení s prázdninami . 

Foto: Osadní výbor Hořetice

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video