Město je nekompromisní. Máš auto, tak plať

Veronika Salášková 2012-06-10 00:00:00

Žatec – Výjimku z placení parkovného nedostanou v Žatci ani občané bydlící v blízkosti placených parkovišť, ani držitelé průkazů ZTP. Žádná ze tří komisí, které podnět na úlevu pro invalidy a vydání rezidentních karet posuzovaly, jej nedoporučila. Návrh na jejich zavedení po vzoru jiných měst vznesl na březnovém jednání zastupitelstva Daniel Štrunc, který bydlí v ulici Volyňských Čechů. V ní se od loňského května nachází parkovací automat.

„Dopravní komise stejně jako sociální a zdravotní komise nedoporučila radě města zavést bezplatné parkování pro držitele průkazů ZTP,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Jiří Dobruský. Ani jedna komise, podle něj, neshledala důvody k zavedení bezplatného parkování pro tyto osoby. Na základě doporučení nakonec alespoň přibude jedno parkovací místo pro držitele tohoto průkazu na parkovišti u pošty.
Dopravní komise rovněž nedoporučila ani vydávání tzv. rezidentních karet, jeden z dalších návrhu Daniela Štrunce. „Důvodem je skutečnost, že doba zpoplatnění je pouze v pracovní dobu ve všední dny, nikoliv po dobu 24 hodin po celý týden. Pokud vezmeme situaci s parkováním např. u pošty, tak před zavedením placeného parkování nebyla šance v těchto místech přes den zaparkovat. Po zavedení placeného parkování, je pro všechny, tedy i bydlící tato možnost přes den zachována, i když za určitou úplatu,“ vysvětlil důvody rozhodnutí Dobruský.
Počet placených parkovišť v Žatci v průběhu minulého roku vzrostl. K parkovacímu automatu u autobusového nádraží, který byl osazen již v roce 2009, přibyly tři další. V ulici Volyňských Čechů naproti poště, na náměstí Svobody u sloupu Milénia a v ulici Obránců míru u budovy městského úřadu. Za stání na nich se platí ve všední dny od 7 do 17 hodin. Cena za lístek je u všech jednotná pět korun za půl hodiny.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video