Plavecká hala nominována na Stavbu roku

Lucie Steklá 2021-10-06 11:52:43

Podpořit stavbu lounské plavecké haly můžete v hlasování veřejnosti do poloviny října.

Louny (lus) Z nominačního večera 29. ročníku prestižní soutěžní přehlídky Stavba ro-ku 2021, který se konal v prostorách Dopravní haly Národního technického muzea, se vrátili zástupci Loun s významným oceněním. Na nominačním večeru bylo do užšího výběru navrženo třiatřicet z 92 tuzemských a dvou zahraničních staveb.

Městská plavecká hala Louny byla odbornou porotou nominována do hlavní soutěže Stavba roku. Nominace byla stavbě udělena za citlivou a elegantní architekturu v po-době unikátního zkoseného černého krystalu i za vlastní realizaci objektu městské plavecké haly.

Před zcela zaplněným sálem převzali tuto poctu z oboru stavitelství a architektury místostarosta města Vladimír A. Hons a radní města Martina Bečvářová spolu s Robertem Gruzovským z Metrostavu, zhotovitelem stavby. „Chci vám tímto vysvětlit, jaký význam pro město má už jen tahle nominace. Menší město v určité dojezdové vzdá-lenosti od Prahy nemá tolik šancí být v ně-čem výjimečné a jsem přesvědčena, že toto ocenění přispěje výrazně k dalšímu spojení lounské komunity,“ uvedla k nominaci Martina Bečvářová.

„Byť jsme ve skrytu duše doufali, přesto jsme byli ve chvíli našeho vyhlášení stejně zaskočeni tím, že v té plejádě výjimečných architektonických děl se objevily i Louny. Navíc se stavbou, která byla od počátku řešena ne jako nějaký ohromující akvapark, ale jako hala určená především pro plavecký výcvik a sportování našich dětí a mládeže a zároveň odpovídající požadavkům vstupu do 21. století,“ řekl po vyhlášení lounský místostarosta V. Hons.

Hlasování veřejnosti probíhá na webu soutěže stavbaroku.cz do neděle 17. října. Hlasovat můžete zde.

Budova haly vyniká svým elegantním tvarem zkoseného černého krystalu. Z exteriéru je budova obložena zavěšenými hliníkovými deskami v černé barvě, měřítko plných ploch je zjemněno grafikou různoběžných drážek. Kontrast na řezové rovině pře-taženého kšiltu je zvýrazněn změnou materiálu v šikmém kšiltu – otevřený interiér haly je obložen modřínovými prkny na dřevěné podkonstrukci.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video