Ve Vroutku proběhla výstava s rekordním počtem králíků a králičím hopem

Alla Želinská 2021-10-23 12:29:00

262 králíků 39 plemen, které vystavovalo 37 chovatelů ze čtyř krajů. To jsou hlavní čísla ze statistik soutěžní prodejní výstavy králíků, která proběhla první říjnovou sobotu ve Vroutku.

Ušaté chlouby ze svého chovu zde vystavovali chovatelé z Ústeckého, Karlovarského, Plzeňského a Středočeského kraje. Slušný zájem byl i o nabízené k prodeji králíky, ti šli na odbyt rychle a bez zaváhání. Loni se výstava z důvodu epidemie nekonala, a tak si chovatelé chtěli vynahradit výpadek. Součástí výstavy byl i Králičí Hop, na nějž se sjela do Vroutku spousta rodin s dětmi, tuto atraktivní disciplínu předvedly chovatelky ze ZO Suchomasty u Berouna.

Pohár hejtmana Ústeckého kraje letos patří chovatelům ZO Nečtiny. V kategorii jednotlivců za králíka výstavy si odnesl ocenění majitel marburského Jan Pešula ze ZO Hřivčice, který získal také Pohár starosty města Vroutek za kolekci výstavy. Mezi mladými chovateli zvítězil Petr Gruncl a 2. místo patří jeho sestře Kláře Grunclové (oba ZO Kryry). Pohár senátora PČR za národní plemeno (český červený) získal chovatel Adolf Egert z Lužné. Třetí místo patří Josefu Hoffmannovi z Vroutku za Českého albína. V soutěži o Pohár starosty města Vroutek za kolekci výstavy na 2. místě skončil Ladislav Sedláček (ZO Žatec, velký světlý stříbřitý) a 3. místo patří Janu Pešulovi z Hřivčic (zakrslý marburský).

V rámci výstavy proběhla i okresní soutěž dospělých králíků a na stupních vítězů jsou sestupně ZO Hřivčice, Žatec a Kryry. V jednotlivcích 1. místo obsadil Jen Pešula z Hřivčic s králíkem marburským.

Fotogalerii najdete u článku na www.ohremedia.cz.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video