Skutečně dobrá spekulace s bývalým hotelem Graf v Černčicích

Pavel Macák 2012-06-22 00:38:00

Černčice – Čeho se obyvatelé Černčic a lokality v okolí bývalého hotelu Graf celou dobu obávali, tedy že sem může nastěhovat „pár“ nepřizpůsobivých občanů, se brzy může stát skutečností. Objekt se totiž objevil na internetové adrese jedné realitní kanceláře za pouhých 29,5 milionu korun, včetně provize, včetně DPH, včetně právního servisu, i s podrobným popisem, v jehož závěru je uvedeno: „„Touto zakázkou Vám nabízíme prodej ojedinělé, velice zajímavé nemovitosti. …Možné využití : domov pro seniory, poliklinika, malometrážní byty…“. Pro koho? Není tak složité si domyslet, pokud objekt koupí nějaký „podnikavec“. A takových, kteří potřebují odněkud někoho vystěhovat, protože jim v lukrativní nemovitosti vadí, je hodně.

Objekt naštěstí podle stavebního úřadu není pro byty koncipován a schválen. Také v katastru nemovitostí je označen jako objekt občanské vybavenosti. Pokud by se přestavbou nezměnil kolaudační souhlas, nemohl by tedy jako bytový dům sloužit, ale mohla by se z něj stát jen „hotelová“ ubytovna.
Od začátku, kdy společnost Bohemia Line Kladno (v katastru nemovitostí je jako vlastník uvedena G.FOX-SPURT,s.r.o., gen. Klapálka 1539, Kladno) koupila objekt za necelých devět milionu korun od Ústeckého kraje, její vedení prohlašovalo, že jde o spekulativní koupi. Jak je vidět, spekulace se jim vyplácí, získat na této obchodní transakci dvacet „melounů“ není zas tak špatná investice. Tehdy ovšem společnost prohlašovala, že zde rozhodně nechce ubytovat nepřizpůsobivé. Své slovo starostům Černčic a Loun možná dodrží, ale nelze nepochybovat o tom, zda toto dodrží také nový vlastník nemovitosti.
Ten se již možná našel. Podle neověřených informací z minulého týdne, neboť spojení na firmu prakticky neexistuje, měl být objekt již prodán jakési německé firmě, která obhospodařuje domy s pečovatelskou službou. Její zástupkyně navštívila zhruba před měsícem Stavební úřad v Lounech, kde žádala projektovou dokumentaci a další stavební údaje. Tak snad vše dopadne dobře.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video