Očkování v Lounech každou středu zajistí mobilní tým Krajské zdravotní

Lucie Steklá 2022-01-17 14:14:42

Mobilní tým Krajské zdravotní (KZ) zajistí očkování proti onemocnění COVID-19 v očkovacím centru Nemocnice AGEL Louny během ledna čtyřikrát. A to každou středu.

Očkování bude celý měsíc probíhat jako doposud, bez předchozí registrace. ,,Zájemci o očkování budou očkováni v pořadí, v jakém se dostaví do očkovacího centra. Očkovány budou pouze osoby starší šestnácti let,“ informuje KZ. Lidé mají na výběr ze tří dostupných vakcín, očkuje se vakcínami Janssen (Johnson&Johnson), Cormirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikewax (Moderna). ,,Leden bude probíhat v režii Krajské zdravotní. O tom, v jaké formě bude očkovací centrum fungovat v únoru a popřípadě další měsíce. Pravděpodobně stav zůstane stejný a mobilní tým bude v očkování v Lounech pokračovat,“ uvedl Milan Rychtařík, místostarosta Loun.

Vstup do areálu nemocnice je zájemcům o očkování umožněn hlavním vchodem. Vjezd do areálu je zakázán, lidé musí využít parkovací místa v okolí nemocnice. Vstup do areálu každý očkovací den střeží strážníci městské policie. ,,Samozřejmě osobám s tělesným postižením bude vjezd areálu umožněn,“ dodal M. Rychtařík.

Možnosti naočkovat se využije každý termín v Lounech zhruba dvě stě osob. Očkovat se bude každou středu, vždy od 13 do 17 hodin. Očkovacími dny je tedy 12., 19. a 26. leden. Zájemci o očkování s sebou musí mít občanský průkaz, kartičku zdravotní pojišťovny, potvrzení o předchozím očkování proti covid-19.

Očkování s registrací provádí pro obyvatele Lounska nejblíže Žatec, a to v očkovacím centru tamní nemocnice, které sídlí v ulici Bratří Čapků. V Žatci očkují vakcínami COMIRNATY/Pfizer a SPIKEVAX/Moderna, kterou denně aplikují zhruba sto padesáti zájemcům. Některé středy je očkování zaměřeno na kategorii dětí od dvanácti do patnácti let.

Podle statistik očkovací centra v okrese Louny přijaly za dobu očkování bezmála 82 tisíc očkovacích dávek. Denně obyvatelé Loun provedou více než sto rezervací k očkování, nejvíce jich je v současné době na třetí dávku.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video