Klíčová křižovatka v Chomutově se na půl roku uzavře. Připravte se

Redakce 2022-02-21 21:32:43

Město se pouští do opravy frekventované křižovatky. Řidiči se musí připravit na komplikace.

Po nedávno zavřené Moravské ulici čeká Chomutováky za volantem další test trpělivosti. Začne se s rekonstrukcí světelné křižovatky pod kopcem z Březenecké, kde se křižují ulice Moravská, Čelakovského a Cihlářská.

Je to jedna z nejvytíženějších křižovatek ve městě, je to nejvíce využívaná cesta pro auta ze sídlišť, pokud míří do centra města.

Je naplánováno, že se se křižovatka uzavře 8. března a auta jí neprojedou půl roku, dělníci mají skončit k poslednímu srpnu. V křižovatce budou pracovat nejdříve správci sítí, potrubí tam opraví plynaři, udělá se vodovod a kanalizace a topný kanál. Nakonec se udělá samotná křižovatka.

Po dokončení by měla být doprava plynulejší. „Okolní zástavba nám neumožňuje zázraky, přesto se našel prostor pro vybudování samostatných odbočovacích pruhů a chytrých semaforů, které umí regulovat dopravu podle aktuální situace. Bude také možné preferovat průjezdy MHD,” uvádí chomutovský náměstek David Dinda.

Výluka postihne nejen řidiče, ale i MHD, křižovatkou totiž projíždějí trolejbusy, která pak pokračují do Čelakovského ulice. Jak přesně se dotkne oprava křižovatky provozu MHD, zatím město ani dopravní podnik nezveřejnily.

Jak se konkrétně křižovatka promění po opravě? To uvádí projektová dokumentace. Ve směru z Čelakovského ulice na Březeneckou by měly před semafory vzniknout dva pruhy, jeden pro odbočení doprava do kopce, druhý rovně do Cihlářské, případně doleva do Moravské. V tomto místě po pravé straně se zúží chodník, aby se tam pruhy i auta vešla.

Stejně tomu tak bude ve směru z Moravské, kde přibude odbočovací pruh vlevo do Cihlářské. Ve směru z Březenecké se nic měnit nebude.

A jak se dostanou řidiči z města na sídliště a zpět? Asi nejvyužívanější bude trasa přes Blatenskou, kdy auta pojedou kolem Zátiší a po odbočení vpravo sjedou kopec a vyjedou u experimentů, kde se napojí na silnici, co vede sídlištěm. Další cesta je přes kruhový objezd u bývalého zimního stadionu a pak po třináctce.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video