Postoloprty plánují proinvestovat 112 milionů, dvakrát více než loni

Lucie Steklá 2022-02-18 12:27:10

Postoloprty loni proinvestovaly 58 milionů korun. Letos budou investice dvojnásobně vyšší. „Již od roku 2019 se investice města pohybují ve výši padesát milionů každý rok. To je pro město s necelými pěti tisíci obyvateli naprosto ojedinělá záležitost. Ani uplynulý rok 2021 nebyl výjimkou, naopak opět jsme hodnotu nových investic navýšili,“ uvedl starosta města Zdeněk Pištora.

Největší loňskou investicí v Postoloprtech byla koupě tamního zámku. Za nemovitost město zaplatilo 13,2 milionu korun. Milionové částky město investovalo do výstavby, a to patnáct milionů do první části budování fotbalového hřiště, dvanáct milionů na přestavbu domů s pečovatelskou službou. Dokončení rekonstrukce bývalé spořitelny, současné pýchy postoloprtského centra, si vyžádalo náklady ve výši 2,6 milionu. Do obce Rvenice město investovalo 7,5 milionu na opravy komunikací a 1,5 milionu na zastávky a přechody. Rekonstrukce vodní nádrže v Malnicích stála 2,6 milionu. Město během roku investovalo také do školských zařízení, rekonstrukce školního bytu ZŠ Komenského stála 1,1 milionu, dvě stě tisíc stály opravy šaten v téže budově, oplocení nového dvora ZUŠ Postoloprty vyšlo na půl milionu. Strážníci městské policie dostali nový vůz v hodnotě 600 tisíc. Další investice byly směřovány do úpravy sběrného dvora (1,3 milionu), opravy hřbitovní zdi (350tisíc) a oprav bazénu (250 tisíc). „Pokud investice shrneme, vynaložili jsme na ně loni částku 58,7 milionu korun. To je pro některá jiná města i větší velikosti částka téměř nepředstavitelná,“ dodal Z. Pištora.

Ani v letošním roce nebudou, co se týče investic, v Postoloprtech zahálet. „Chceme investovat ještě ve větší míře a schválený investiční rozpočet je tentokrát dokonce ve výši 112 milionů korun. Náš investiční plán je hodně odvážný, ale víme, že je reálný a dokonale podložený dlouhodobým plánováním a přípravou. Je naprosto výjimečný nejen pro města naší velikosti, ale i třeba pro města mnohem větší a okresní. Pro srovnání, například sousední Louny plánují investice sto milionů,“ řekl starosta.

Letos má být největší investicí Postoloprt dokončení výstavby nového fotbalového areálu ve výši 44 milionů, následované konečnou fází přestavby domů s pečovatelskou službou za 34 milionů. Devět milionů vyjde kompletní rekonstrukce Smetanovy ulice, vybudování a modernizace nových parkovišť na území města bude postoloprtský rozpočet stát 10,4 milionu. Vodní nádrž v Mradicích město opraví za 3,7 milionu, komunikace ve Strkovicích za 2,7 milionu, 1,5 milionu bude stát projektová dokumentace lokality Lajtna. Po jednom milionu radnice investuje do projektových dokumentací na rekonstrukci střechy zámku a rekonstrukce interiéru bazénu, stejně jako na nákup stroje pro zimní údržbu. Do rekonstrukcí budov (Meta, dům v Husově a Žižkově ulici) Postoloprty investují další bezmála tři miliony, projektová dokumentace vyjde na 400 tisíc, investice do veřejného osvětlení bude 390 tisíc.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video