Opava slaví! V Lounech utrojkovala obhájce. Lounská hala hostila finále basketbalového poháru

Lucie Steklá 2022-03-14 15:19:32

Sportovní akce, která se zapsala nesmazatelným písmem do historie města Louny, to byl Louda Auto FINAL 4. „Děkujeme Vám všem, kteří se jakoukoliv měrou zasloužili o to, že na lounské palubovce se tento víkend přepisovala nejen basketbalová historie,“ řekl Martin Jakeš z Basket Akademy Louny. Z poháru pro vítěze Českého poháru mužů v Lounech nad hlavy zvedli hráči Opavy.

Basketbalový víkend hostila sportovní hala v Lounech, kde vyvrcholil v neděli večer finálovým soubojem v rámci Louda Auto FINAL 4. Ten obstarali tradiční rivalové o příčky nejvyšší v posledních letech – obhájce ERA Basketball Nymburk a vyzyvatel BK Opava. Oba týmy nakonec přesvědčivě postoupily do finále, když soupeřům naložily shodně přes sto bodů. Všechny tři dosavadní vzájemné souboje v letošní sezoně byly nadmíru vyrovnané a tak si nezaujatý fanoušek mohl přát, aby to tentokrát nebylo jinak. Z vítězství se nakonec radovali Slezané, kteří ještě pět minut před koncem drželi náskok deseti bodů. V rozhodujících chvílích zafungovala nymburským basketbalistům dobře obrana. Dokázali stáhnout na rozdíl dvou bodů, ale Opava odskočila díky Jurečkově trojce. Stejně půl minuty před koncem kontroval Hruban, ale na čtyři body zvýšil jedenáct sekund před koncem nájezdem Šiřina.

„Je těžké teď popsat své pocity, protože jsme se bavili o tom, že bychom rádi něco vyhráli. Velký respekt Nymburku, protože to je výborná organizace. Když se ale všechno sejde, můžeme je nachytat. Jsem rád, že se Nymburk soustředil na Český pohár, nemá za sebou žádný evropský. O to je to cennější. My jsme nastoupili dobře do zápasu, rozhodili jsme jejich pohodu. Bylo jasné, že budou stahovat. Naštěstí jsme v závěru dali nějaké trojky. Sice ta třetí čtvrtka vypadala z naší strany hůř. Byly tam volné otevřené trojky, ale to už bychom chtěli moc. Jsem hrozně šťastný na to, že ta parta mohla zvednout nad hlavu pohár. Děkuji Lounům, protože je to krásné město a bylo hezké tu být, i lidi nám fandili,“ řekl Petr Czudek trenér BK Opava. (lus, map)

Foto: Pohár pro vítěze basketbalové ligy v Lounech nad hlavy zvedli hráči Opavy. Foto: Václav Mudra


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video