Honička narkomana skončila ve svodidlech

Redakce 2012-07-05 00:06:00

Lounsko – Zběsilá honička za zlodějem se odehrála minulou středu krátce po 10 hodině dopoledne. Strážník MP Postoloprty si všiml u čerpací stanice U Machače osobního vozu, jehož řidič na sebe upozorňoval svou jízdou. Pletl si hlavní s vedlejší silnicí a nebyl připoután bezpečnostním pasem. Strážník se snažil řidiče zastavovacím terčíkem zastavit, ale ten v osobním voze Citroën ZX zareagoval tak, že svou jízdu zrychlil a navíc strážníka ohrozil na životě tím, že na něj najel. Ten uskočil a ihned se rozhodl řidiče pronásledovat.

Ze služebního vozu neopomenul informovat policii na linku 158 o této skutečnosti a směru jízdy řidiče a se zapnutým světelným a zvukovým zařízením vozidlo pronásledoval po silnici R7 směrem na Louny. Prchající
celou cestu zamezoval strážníkovi předjetí, najížděl na něj a ohrožoval i protijedoucí řidiče. Osudným se stalo řidiči Citroënu rozhodnutí sjet ze silnice R7 směrem na Zeměchy, kde nezvládl své vozidlo a narazil do svodidel a dopravní značky.
Než se stačil vzpamatovat, tak už ležel na břiše na silnici a nad ním se klonil strážce zákona, který výtečníka za použití hmatů a chvatů zpacifikoval. Na místo posléze přijelo několik hlídek PČR s technikem. Jak se později ukázalo, řidič nebyl žádný nováček v páchání trestné činnosti a navíc nevlastnil řidičské oprávnění. Byl pod vlivem pervitinu a ve vozidle se našlo během ohledání mnoho stop, které budou jistě zajímat vyšetřovatele. Měl u sebe několik dokladů totožnosti, řidičáků,TP a také drog.  Způsobil škodu ve výši 30 tisíc korun. Na snímku je strážník Alois Matouš, hrdina tohoto zásahu.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video