Děti zacvičily v Praze na sletu

Redakce 2012-07-10 08:59:00

Žatec – Také děti z mateřské školy Alergo ze Žatce se zapojily do oslav 150-tého výročí založení Sokola a celý školní rok se pilně připravovaly na vrcholnou akci této organizace – XV. Všesokolský slet. Třicet dva dětí ve věku od 4 do 6 let se zapojilo do nácviku skladby pro nejmladší žactvo s názvem „Člověče, nezlob se. Skladba je rytmická a děti si ji zacvičily rády a s chutí.

To, že hlavní cíl současného Sokola je postaven na šíření programu sport pro všechny a propagaci zdravého životního stylu pro všechny věkové kategorie, dokazuje fakt, že se do nácviku jedné ze všesokolských skladeb zapojilo spolu se svými dětmi také 16 rodičů. Společná skladba rodičů a dětí nazvaná „Muzikantova písnička“ byla sice náročným, ale příjemným a zdravým zpestřením společných zážitků rodičů a jejich dětí.
Cvičenci obou skladeb prezentovaly naše město 19. května na župním sletu v Lounech a 9. června na krajském sletu, který se konal pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové v Děčíně.
Vyvrcholením a také odměnou za svědomitý přístup všech zúčastněných k nácviku bylo předvedení skladeb na  XV. Všesokolském sletu v Praze. Za to, že si 48 dětí a 16 dospělých po celý školní rok aktivně užívali společné chvíle radosti pohybu, ale i napětí patří poděkování především Bohunce Černé, která měla celou organizaci pro naši  skupinu na starosti.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video