Rodáci šíří povědomí o Lounech

Lucie Steklá 2022-08-17 16:33:51

Spolek rodáků a přátel města Loun a okolí, který cíleně šíří povědomí o vývoji a současném stavu města, je dnes jednou z mála takto zaměřených dlouhodobých organizací v celé České republice.

 Spolek rodáků byl založen před 76 lety, 21. července 1946, v Praze. V minulých dnech byla na lounské radnici za svoji obětavou a náročnou práci ve funkci předsedkyně spolku oceněna Alena Kadlecová titulem Čestná předsedkyně. Tím se zařadila jako první žena v historii Spolku rodáků a přátel města Loun po bok předchozích čestných předsedů Josefa Vihana, Bohumila Jelena a Vladimíra Valtera.
Výbor Spolku v těchto dnech doznal změn a v dalším období začíná pracovat v jiném složení. Předsedou spolku se stal Vladimír Antonín Hons, místopředsedou Petr Valter, ekonomka Eva Grečnerová, jejím zástupcem Viktor Škoch, jednatelem spolku je Ludvík Mlčuch, dalšími členy výboru jsou Dagmar Kučerová a Martin Rejha. Předsedou revizní komise se stal Vladimír Kroupa, jeho asistentkou Naďa Kroupová, členkou komise Alena Kadlecová. ,,Celému Výboru Spolku rodáků a přátel města Loun a okolí přejeme do následujících období hodně sil i nápadů k zviditelnění nejen ,,rodáků“, ale i Loun před širší veřejností!“ řekl V. A. Hons.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video