Registr vozidel stávkoval i v Žatci

Veronika Salášková 2012-07-17 09:40:00

Žatec – Problémy s novým centrálním registrem vozidel se nevyhnuly ani Žatci. První vozidlo se do něj místním úředníkům podařilo zaregistrovat až ve středu dopoledne. Už od jeho pondělního spuštění provázejí centrální registr vozidel technické problémy. Systém brzy po svém spuštění zkolaboval. Provozovatel ho poté rozeběhl v nouzovém režimu. Na žateckém odboru dopravy systém nefungoval ani v pondělí, ani v úterý. První tři automobily se úředníkům podařilo zaregistrovat až ve středu dopoledne.

Dvě úspěšné žádosti pocházely ještě z předcházejícího dne, třetí přišla až ve středu ráno. Systém se sice podařilo rozeběhnout, stále je ale podle slov vedoucí odboru dopravy Jiřího Dobruského nestabilní. Registrace každého vozidla pořád trvá hodně dlouho a tím se lhůta neúměrně prodlužuje. Zaregistrování jednoho auta nyní trvá až hodinu namísto obvyklých patnácti minut. Informace, že registry nefungují, ale naštěstí prolétla médii, takže řada lidí cestu na úřad ani neriskovala a rozhodla se vyčkat. V Žatci se zřejmě i díky tomu zdržení týkalo asi pouze dvaceti klientů.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video