Nový dopravce musel řešit stížnosti na autobusy

j.rodling 2022-12-26 20:33:22

Chomutovsko – Od prosince jezdí na Chomutovsku nový autobusový dopravce, kterého objednává kraj. Musel řešit první stížnosti.

Na až patnáctiminutové zpoždění na trati Vysoká Pec - Jirkov - Chomutov upozornil cestující Jakub Lenič. Zpoždění bylo prý kvůli „předávání autobusu“, jak mu vysvětlily zaměstnankyně dopravce Umbrella. „Tyto zaměstnankyně naprosto neberou ohled na platný jízdní řád a už vůbec neberou ohled na cestující, kterým navazují další spoje, nebo jen prostě spěchají,“ napsal ve stížnosti dopravci Jakub Lenič.

Připomínky měla i obec Otvice, její občané si stěžují, že řidiči staví daleko od zastávkového ostrůvku. Dopravce podle místostarosty Martina Kolomazníka slíbil nápravu.

To slíbil i v případě zpožděných linek. „S řidičkami provedeme důrazný pohovor a znovu jim připomeneme jejich pracovní povinnosti i to, jak se mají chovat na pracovišti a komunikovat s cestujícími, dodržovat návaznosti jednotlivých spojů v rámci celého Ústeckého kraje a starat se o plynulost a bezpečnost silničního provozu,“ uvedl v odpovědi na stížnost Tomáš Urbánek z Umbrella City Lines s.r.o. Za komplikace se také omluvil.

Umbrella uspěla ve výběrovém řízení. Celkem bude nasazeno 44 nových nízkopodlažních autobusů. Díky plošině pro invalidní vozík mohou cestovat i cestující se zdravotním postižením. Busy mají klimatizace, USB nabíječky, informační panely, vnitřní kamerový systém a možnost nákupu jízdenky platební kartou. Autobusy jsou v zelené barvě, typické pro příměstské autobusy spadající do integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje.

Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video