Podvodné praktiky před soudem. Hlavní líčení bylo prozatím odročeno

Hedvika Mašková 2023-02-15 12:53:00

Jako první jsme v březnu roku 2021 informovali o zprávě, že na policii doputovalo trestní oznámení na předsedkyni sportovního klubu Bohemia sport Žatec, a to kvůli nepoctivému hospodaření, porušování stanov i falšování podpisů. Podali ho sami trenéři. Loni v listopadu se případem začal zabývat Okresní soud v Lounech a stále ještě neskončil.

,,Ve věci byla v srpnu roku 2022 podána obžaloba pro skutek, který státní zástupce kvalifikoval dle § 209 odst. 1, odst. 3 a § 212 odst. 2 trestního zákoníku (pozn. red.: podvod) Ve věci bylo prozatím slyšeno 14 svědků, rozsah dalšího dokazování záleží na rozhodnutí předsedy senátu a dalším průběhu hlavního líčení,” sdělil našim novinám asistent soudce David Vincík a doplnil, jak dlouho by mělo ještě soudní řízení probíhat a jaký postih předsedkyni sportovního klubu hrozí: ,,Pokud jde o konec trestní řízení, není tento možné odhadovat, když prozatím bylo hlavní líčení odročeno za účelem výslechu dalších svědků. Případné ukládání trestní sankce není možné v průběhu trvání řízení předjímat.”

Na nekalé praktiky předsedkyně sportovního klubu Bohemia sport Žatec přišli trenéři zcela náhodou, a to těsně před Vánoci roku 2020. ,,Jelikož byly kvůli nouzovému stavu zrušeny tréninky pro děti, natočili jsme video, podle něhož mohly děti trénovat doma. Byli jsme jednou z místních volnočasových organizací, kde byl spolek ještě za minulé ředitelky registrován, vyzváni k podepsání smlouvy na získání financí na video. Při tom jsme zjistili, že se v organizaci nachází řada smluv z předchozího období, které jsou falešně podepsané,” prozradili nám před dvěma lety trenéři, které tehdy po nahlédnutí do účtu sportovního spolku překvapilo, že se na něm nachází pouze 600 korun. Přitom klub pobíral účelové dotace pro sportovní organizace od města, vybíral členské příspěvky a také školné od dětí.       

,,Paní předsedkyně si z klubu udělala vlastní byznys. Vše dělala pouze ve svůj prospěch. Celé roky nám tvrdila, jak má klub málo peněz. My jsme věděli jen o tom, že se vybírá školné. O tom, že jsme registrovaní ve volnočasové organizaci, která vyplácí výplatu za trénování a ještě že klub dostává dotaci od města, jsme neměli tušení. Naši výplatu si z organizace nechávala předsedkyně posílat na svůj soukromý účet. Uváděla naše jména i ve vyúčtování městských dotací, ale některým z nás tuto částku nikdy nevyplatila. Školné od některých tréninkových skupin si nechala paní předsedkyně zaslat na další jiný neoficiální účet. Je nám líto zejména dětí, které sportovní klub navštěvují. Za peníze, které v klubu byly a my o nich nevěděli, jim mohly být hrazeny třeba dresy, které si jinak musely platit samy. Zjistili jsme, že předsedkyně za nás v příspěvkové organizaci kromě pracovní smlouvy vyplňovala a podepisovala i deníky, uváděla nepravdivý počet tréninkových hodin a vedla také černé duše. Šlo o děti, kteří již dávno klub nenavštěvují, ale také o trenéry, kteří s klubem již nespolupracují,“ stěžovali si po zjištění podvodného jednání předsedkyně sportovního klubu trenéři, kteří většinou pracovali zcela nezištně.       

Foto: pexels.com

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video