Nebezpečnou lávku museli zavřít

Redakce 2023-02-14 11:21:03

Chomutov – Lávka pro pěší, která přes přivaděč spojuje v Chomutově ulice Děvínská a Lipanská, musela být s okamžitou platností uzavřena. Znalecký posudek odhalil její závažné statické narušení, které ohrožuje bezpečnost chodců. Práce na její opravě započaly ve středu 8. února.

 „Od středy 8. února na lávce započaly práce na odstranění havarijního stavu. Vymění se starý beton za nové betonové dílce a ošetří se ocelové nosníky,“ uvádí Jitka Řeháková, vedoucí odboru majetku města.

Cedule upozorňující na uzavření lávky a zákaz vstupu jsou osazeny pod schody směřujícími k lávce v ulici Děvínská a dále nad schody a na začátek chodníku v ulici Lipanská (aby se lidé nemuseli vracet, když k té lávce dojdou). Obyvatelé dané lokality byli o uzavírce taktéž informováni Mobilním rozhlasem, komunikační aplikací Magistrátu města Chomutova. A jelikož uzavření lávky může znamenat komplikaci mimo jiné pro školáky ze Zátiší, kteří dochází na ZŠ Heyrovského, budou školáci a jejich rodiče o uzavírce informováni vedením školy.

Obchůzné trasy jsou možné dvě. „Z jedné strany je možno využít trasu přes Blatenskou ulici, z druhé strany je možno jít po přivaděči kolem ulice Svahová a dále přes most k zahrádkám do ulice Winterova,“ vysvětluje Řeháková s tím, že však toto je neupravená kamenitá cesta bez osvětlení a například pro kočárky špatně schůdná.

Práce se odhadují na přibližně měsíc, ale budou závislé na klimatických podmínkách, město proto prosí obyvatele dané lokality o shovívavost. (rod)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video