Autismusic Fest propojí hudbu a pomoc

2023-03-14 13:43:32

Chomutov – Dne 1. dubna od 18 hodin se v chomutovském Sklepení osudu koná již 3. ročník benefičního uměleckého festivalu Autismusic Fest na podporu života lidí s autismem. Návštěvníky bude bavit až do pozdních večerních hodin. Vstupné je dobrovolné, výtěžek ze vstupného bude věnován ZŠ speciální Palachova Chomutov.

Jedinečné spojení hudby, tvořivosti místních umělců a zajímavých informací o autismu na jednom místě si klade za cíl zvýšení povědomí veřejnosti o tomto handicapu. Festival návštěvníky láká nejen na alternativní a zábavné formy informací o autismu, ale i výstavu obrazů zdejších malířů či zajímavá jména z českého hudebního prostředí. Vystoupí například kapely Molly the Bloom, Lake Stopper či pražský písničkář Michal Strnad, spolupracující například s Lenkou Dusilovou a Bárou Polákovou. Nově je do programu zařazen i open mic, každý návštěvník bude mít tedy možnost a příležitost přispět svým uměním v jakékoliv podobě, ať už hudebně, nebo přednesem svých básní či stand-up výstupem, a tímto gestem tak podpořit projekt. Další novinkou letošního ročníku jsou příběhy dětí potýkajících se s autismem a jejich pečujících rodičů z Chomutova a okolí. Návštěvníci si na místě budou moci přečíst informace i jejich životních cestách, také dostanou k dispozici propagační materiály organizací pomáhajících lidem s autismem, které se rozhodli s projektem Autismusic spolupracovat.

 „Prapůvod této akce jsou moji sourozenci – autisti. V průběhu jejich života jsem se setkávala s mnoha reakcemi veřejnosti na jejich chování a většina jich byla negativních. Řekla jsem si tedy, proč neudělat něco pro to, aby se to zlepšilo? Svět autismu je ve skutečnosti velmi inspirující a mnoha ohledech fascinující“ říká organizátorka festivalu Monika Pekárková.

Beneficí k lepšímu životu

Organizátoři se již první ročníku tohoto festivalu rozhodli pro benefici a letos to nebude jinak. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude darován chomutovské Základní škole speciální a mateřské škole Palachova, kterou navštěvují i žáci s poruchami autistického spektra. Festival Autismusic Fest se finančně rozhodlo podpořit například statutární město Chomutov nebo senátor za okres Chomutov Přemysl Rabas. (mp)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video