Březen patří čtenářům - s mottem "zpátky do knihoven“!

Lucie Steklá 2023-03-16 17:29:00

Louny - Celý březen budou v lounské městské knihovně probíhat zajímavé akce. Městská knihovna se každý rok zapojuje do akce Březen - měsíc čtenářů, kterou vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. "Po covidovém období je návrat čtenářů do knihoven pozvolný, proto je letošní kampaň zaměřena k propagaci činnosti knihoven mezi širokou veřejností,“ přiblížila knihovnice Ilona Konířová.

Mezi akcemi si mohou čtenáři i široká veřejnost vybrat následující: Louny, Poeticky! 2023, Dětská scéna 2023 – recitace (oblast), Národní týden trénování paměti, vernisáž výstavy Jezdíme, plujeme, létáme, Jarní ateliér - příměstský tábor, besedy pro děti s autorkami Danielou Krolupperovou a Lucií Gebauer, knihovničtí inspektoři v akci, besedy pro dospělé - (Z)ODPOVĚDNĚ – Jak ušetřit za energie, Svět médií – Televizní novinařina a Otužování – nejefektivnější cvičení na světě, exkurze do Loosových interiérů v Plzni, cyklus Křesla pro hosty – Loutkové divadlo, Církev-ní život v Lounech a Lounští skauti a veslaři. Březen – měsíc čtenářů bude ukončen ,,Nocí s Andersenem“ - mezinárodní aktivitou podporující vztah dětí a rodičů ke knihám, čtení a knihovnám. ,,Věříme, že si z naší nabídky vyberete. Těší se na Vás,“ dodala knihovnice I. Konířová.

,,Březen - měsíc čtenářů je také dobrá příležitost pro knihovny, aby představily své nové služby. Je to skvělá příležitost pro všechny milovníky knih a čtení, aby si užili svůj koníček a zároveň podpořili jeho rozvoj ve společnosti,” řekl Roman Giebisch z Národní knihovny ČR.

Letošní Březen měsíc čtenářů podpoří kampaň Mám rád/a knihovnu na sociálních sítích knihoven. Kampaň podpoří mj. spisovatelé Daniela Fischerová, Markéta Pilátová, Jaroslav Rudiš, Radek Malý, Michael Viewegh, herci Lukáš Pavlásek, David Matásek, Markéta Hrubešová, Nela Boudová, Jaromír Nosek, či významné osobnosti veřejného života Michael Žantovský, Jakub Železný, Nina Rutová, Pavel Kolář. (lus)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video