Fotografie mobilem vystřídají další fotky Českého středohoří

Lucie Steklá 2023-04-26 23:42:32

V perucké Galerii u Plazíka již vrcholí přípravy druhé letošní výstavy. V květnu a červnu v ní bude vystavovat ústecký fotograf Dan Fiker své velkoformátové fotografie Českého středohoří. Vernisáž proběhne v sobotu 6. května ve tři hodiny odpoledne a výstava potrvá do 2. července 2023.

Vystřídá tak letošní první výstavu, v pořadí 63., pěkných fotografií mobilem, které tam představuje Jitka Pazderová z Loun. Více než dvacet účastníků březnové vernisáže bylo okouzleno snímky, zachycujícími Středohoří, květiny, pavučiny, pejsky i koně. ,,Líbily se i několika desítkám turistů, kteří galerií prošli v dopoledních hodinách,“ řekl galerista M. Blažek.

Dan Fiker je rodák z Vlašimi. Začal fotit jako kluk v 80. letech fotoaparátem LOMO SMENA, k samostatnému vyvolávání filmů se dostal na hvězdárně ve Vlašimi. Stále se fotilo analogově na film a člověk si musel hodně roz-myslet, co fotí a jak to dostane na foto-papír, aby se na to dalo dívat. Studia Daniela přivedla na sever Čech a zvlá-ště pak do Českého středohoří, které mu učarovalo. ,,Na výstavě představí známé i neznámé panoramatické po-hledy na krajinu Českého středohoří. Ve svých fotografiích se snaží zachytit přírodu kolem nás. Srdečně vás zvu na výstavu velkoformátových panoramat,“ řekl k výstavě M. Blažek. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video