Andersen opět v Lounech uzavřel měsíc čtenářů

Redakce 2023-04-26 14:49:00

Březen – měsíc čtenářů vyvrcholil v lounské městské knihovně poslední březnový den 23. ročníkem mezinárodní akce ,,Noc s Andersenem“. Knihovna se již tradičně připojila zábavným programem pro děti i celé rodiny. Cílem této akce je upevnit vztah malých i velkých návštěvníků ke knížkám, čtení i knihovnám.

,,Noc s Andersenem 2023“ byla v lounské knihovně slavnostně zahájena v 16.00 hod. zpěvem a tancem. Vystoupily děti z pěveckého sboru Otakárek při ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše a z MŠ Šafaříkova. Letošní program měl podtitul ,,S knížkou do světa ptáků“. Proto již před knihovnou byla připravena ukázka práce s dravými ptáky, za kterou děkujeme organizaci Dotkni se křídel. Na stanovištích v knihovně pak na děti čekaly pohádkové bytosti, u kterých plnily rozmanité úkoly s ptačí tematikou. Krakonoš hledal ptáčky, pták Ohnivák potřeboval nová pírka a pták Klabizňák hledal správné verše k obrázkům, ... V druhé části odpoledne se se svým programem představili holky a kluci z pěveckého sboru při ZŠ Školní a z MŠ Přemyslovců. Návštěvníci mohli nejen soutěžit. V ateliéru se malovalo na obličej, na dřevěná zvířátka, nebo si mohli vyrobit originální placku s vlastním obrázkem. Na dvorku si zájemci mohli opéct vuřty. Program vrcholil lampionovým průvodem, který končil u lounské sokolovny. Zde na příchozí čekal sám pan Andersen. Spolu s nimi se zúčastnil bohatého pohybového programu, který připravili členové T. J. Sokola Louny. Tím končila veřejná část akce. Každoročně však pokračuje v knihovně noční zábavný program pro vybrané děti. Tentokrát zde nocovali druháčci ze ZŠ Přemyslovců. A určitě se nenudili – beseda s Andersenem, noční pátrací aktivita po městě podle slepé mapy, rytíř Jan Sokol z Mor a návštěva Oblastního muzea v Lounech, pohádková hra, soutěže a čtení. Poslední ,,nespavci“ usnuli kolem půl druhé a první ranní ptáčata se budila již kolem šesté hodiny. V sobotu ráno byli všichni plni mnoha dojmů. Napsali pozdrav z nocování panu prezidentovi a na dánské velvyslanectví a následně s drobnými dárky odcházeli spokojeně domů. Na závěr se sluší poděkovat všem, kteří se do akce zapojili a pomohli ji tak uskutečnit.

            (Jana Hrbková, Karolína Plívová)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video