Město Podbořany přivítalo nové občánky. Letos poprvé

Alla Želinská 2023-04-27 11:46:00

První v letošním roce slavnostní vítání občánků v Podbořanech se konalo v sobotu 22. dubna, od 13 a 13:30 hodin. Sázení stromů narození se chystá na 13. května.

Předsedkyně komise péče o občany na první letošní vítání pozvala dvacet dětí narozených v období říjen až prosinec 2022. Dorazilo nakonec a bylo přivítáno 14 dětí - 8 kluků a 6 holčiček. Předešlé vítání občánků proběhlo loni 10. prosince.

Nové občánky města a jejich rodiče přivítaly malým vystoupením a předaly maminkám květiny děti z mateřské školky Hlubanská, na klávesy slavnostní okamžiky doprovodil Jan Mour. Děťátka jsou obdarovány dětskými soupravami a pamětním listem od města, klienti podbořanského Domova pro seniory nové generaci věnují vlastnoručně pletené ponožky, pracovnice knihovny předaly balíček v rámci projektu S knížkou do života (Bookstart). Rodiče se podepsali do Pamětní knihy města Podbořan. Tradiční ceremoniál se setkává s milým přijetím nejen u rodičů, ale i prarodičů a členů širší rodiny, kteří se obřadu zpravidla účastní.

Přivítané děti pak mohou mít svůj strom, který jim rodiče zasadí – jedná se o projekt města Podbořany, kdy mají rodiče možnost vysadit nově narozenému občánkovi vlast-ní strom – strom narození. Město věnuje tento stromek zcela zdarma. Jediná podmínka pro jeho získání je účast na výsadbě, kde si rodiče stromek sami zasadí a zalijí. „Sázení chystáme na 13. května od 14 hodin, a budeme sázet 20 stromečků. Už naposledy nad Mariánskou ulicí mezi Hlubany a Podbořany,“ předeslala Lenka Janoušková z odboru životního prostředí MÚ Podbořany, iniciátorka projektu. Naposledy se v této nově vzniklé aleji sázely stromy života loni v listopadu - rodiče zasadili 30 javorů.    

Fotogalerie z vítání občánků ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video