V Klášterci nad Ohří se nudit nebudete, sdílená kola sklízejí úspěch a Thunové tu slaví 400. výročí

Redakce 2023-04-28 12:10:00

V letošním roce si na své přijde každý, ať už jste milovník kultury, historie anebo vášnivý cyklista. Přímo ve městě se můžete se projet na cyklostezce kolem Kláštereckého potoka, na cyklostezce v Petlérské ulici, anebo přesunout na Cyklostezku Ohře. Nedávno jsme spustili pilotní projekt sdílených kol, která jsou k dispozici na 15 stanovištích ve městě a je možné si je vypůjčit i vrátit na stanovené místo pomocí aplikace či zavoláním.

Jeho cílem je využít potenciál stávajících cyklotras. V našem regionu je tento projekt ojedinělý, ale v jiných krajích již běžně funguje. Dle prvních statistik je projekt velice úspěšný a oblíbený, hned v prvním týdnu službu využilo šest stovek lidí.
Díky podpoře města Klášterce nad Ohří si můžete půjčit kolo na prvních 15 minut zdarma, což znamená dojetí kamkoliv téměř po celém městě. Každých dalších 30 minut stojí 20 Kč, v případě vypůjčení kola na 24 hodin je cena 300 Kč. Kolo si můžete v aplikaci i předem zarezervovat na konkrétním místě a v konkrétní čas, v mapě uvidíte, zda se kola na daném stanovišti nacházejí. V případě, že bude o projekt nadále zájem, síť sdílených kol budeme rozšiřovat.
A na sdíleném kole si téměř odkudkoliv můžete dojet třeba na klášterecký zámek či do parku, který je hojně využíván jako místo kulturních akcí. Jedna taková návštěvníky čeká již 6. května, kdy společně zahájíme turistickou sezónu. Čeká nás bohatý program, historické tržiště a řemeslníci, vojenské ležení, lety dravých ptáků, dobová muzika a tance, Cirkus Berto, žongléři a kejklíři, soutěže pro děti i dospělé. Objeví se také samotní Thunové, po celý den budou probíhat dobové prohlídky zámku s názvem Thunové se vrací v podání Divadelního spolku Klas a hrabě Thun vám ukáže také barokní památku Sedm bolestí Panny Marie v zámeckém parku. V červnu má pro své návštěvníky připravenou akci městská galerie Kryt v podobě výstavy výtvarnice a sochařky Jitky Kůsové, kterou doplní malá komorní výstava k letošnímu významnému výročí. Thunové jsou totiž v Klášterci nad Ohří přesně 400 let! Těšit se můžete také na již tradiční akci Klášterecké hudební prameny, které tento rok proběhnou 3. – 9. července, opět pod taktovkou Jaroslava Svěceného.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video