Čtení sluší každému - i malému

Redakce 2023-05-10 06:33:55

Měsíc březen během let získal různé podtituly - měsíc knihy, měsíc internetu až k tomu současnému - měsíc čtenářů. V tomto období se knihovny, knihkupci, školy i další organizace svými aktivitami připojují ke kampani podporující čtenářství ve společnosti. Tradičně se zapojuje i lounská knihovna a nezapomíná ani na děti.


V letošním roce byly pro malé návštěvníky knihovny připraveny zajímavé besedy spojené se čtením. Pozvání přijala Daniela Krolupperová, známá česká autorka knih pro děti a mládež. Při setkání děti seznámila s prací spisovatelky, jak vzniká kniha a představila a přečetla ze svých knih. Povídání o své práci - spisovatelky a ilustrátorky v jenom - si pro děti připravila Lucie Gebauer, autorka knihy Království malých čtenářů. Součástí setkání byla také malá tvůrčí dílnička, při které si děti společně vytvořily skřítka.

Činily se i knihovnice. V letošním roce si připomínáme sté výročí narození přední české ilustrátorky Heleny Zmatlíkové. Pak asi není překvapením, že se knihovnou procházel pan malíř ve společnosti Karkulína ze střechy. Tato postavička z pera A. Lindgrenové ilustrovaná H. Zmatlíkovou provázela s panem malířem děti zábavným programem, při němž se seznámily s autorčinými ilustracemi, přiřazovaly k textům správné obrázky, stavěly knižní domino a také se četlo. Jak jinak než z knihy o Karkulínovi. Aby si děti mohly vyzkoušet práci ilustrátora/ky dostaly na závěr stránku z knížky, ke které chyběla ilustrace.

Březnový program knihovny byl bohatý. Užili si ho děti i dospělí. Ale knihovna je tu pro vás nejen v březnu. Přijďte se podívat, vybrat si knížku, hudbu, filmy nebo stolní hru, něco se dozvědět nebo si jen zarelaxovat. (Jana Hrbková), foto: MKL

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video