U Klášterce roste obří průmyslová hala

Redakce 2023-05-23 09:32:42

Klášterec - U křižovatky, ze které se odbočuje na Kadaň při cestě z Chomutova do Klášterce, se čile staví.

Výstavba nového logistického centra v klášterecké zóně Verne odstartovala v dubnu. Už teď je ale ze 73 procent pronajaté. Buduje ji německá společnost zaměřená na logistické a průmyslové nemovitosti ve spolupráci s investiční skupinou. Dokončená má být za půl roku.

Moderní průmyslová hala Garbe Park Chomutov II má celkovou pronajímatelnou plochu téměř 21 tisíc metrů čtverečních a leží na téměř dvojnásobně velkém pozemku.

„Pro nájemce je projekt atraktivní jednak díky své poloze ve vyhledávané průmyslové zóně Verne u silnice R13 a dálnice D7 vedoucí přímo do Německa, ale také díky tomu, že hala bude splňovat nejvyšší standardy udržitelné výstavby průmyslových nemovitostí,“ uvedl spolumajitel investiční skupiny Progresus Lukáš Zrůst. Ta také většinově zajišťuje financování projektu o celkové hodnotě přes půl miliardy korun.

Centrum buduje společnost Garbe Industrial Real Estate. Je to v návaznosti na právě dokončovaný Garbe Park Chomutov I, který se rozkládá na třech hektarech za chomutovskou nemocnicí.

„Tento areál si od nás na období patnácti let pronajal německý výrobce brýlí Fielmann Group, s jehož akciemi se obchoduje na frankfurtské burze,“ poznamenal ředitel společnosti pro střední a východní Evropu Martin Polák. „Také pro druhý průmyslový areál máme již nyní velkého renomovaného nájemce,“ prozradil. Kdo jím je, ale zatím nesdělil. S tím chce počkat do začátku léta, až budou uzavřené veškeré nájemní smlouvy.

„Jména nájemců bychom rádi zveřejnili při slavnostním vztyčování nosných sloupů na začátku června,“ poznamenala obchodní a projektová manažerka společnosti Garbe Veronika Zacha. (r)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video