Jestli chce Čermák ředitelovat, musí znovu do konkursu

Jarka Cibulková 2012-07-28 00:27:00

Louny – Jediným možným východiskem v problematice ředitele Základní školy Prokopa Holého v Lounech je podle starosty Radovana Šabaty vypsání nového výběrového řízení. Radnice si totiž nechala udělat právní rozbor. „Výběrové řízení opravdu skončilo. Zdeněk Pištora byl jmenován do funkce ředitele největší ZŠ v Lounech, převzal jmenovací dekret, ale na nátlak v pondělí 25. června odstoupil. Možnost tedy postupu druhého v pořadí Milana Čermáka však už byla uzavřena. Podle právního rozboru to bylo jediné možné východisko. Tento postup máme ověřený i od školské komise Krajského úřadu Ústeckého kraje,“ shrnul Radovan Šabata.

Rada také v pondělí vzala na vědomí petici proti jmenování Pištory ředitelem ZŠ P. Holého, ale zásadně nesouhlasí s jejím obsahem. V bodě jedna je totiž uvedeno, že proti Pištorovi je vedeno řízení u Krajského soudu v Ústí nad Labem a nesplnil tím podmínku danou výběrovým řízením. „Pro nás je nejdůležitější výpis z rejstříku trestů. Ten měl Zdeněk Pištora čistý, bez záznamu,“ dodala mluvčí radnice Renáta Čapková. „Věřím, že pro mnoho učitelů může být vypsání nového řízení výzvou, doufám, že se přihlásí hodně zájemců,“ dokončil starosta Šabata.
Výběrové řízení by mělo být vypsáno do konce září letošní roku. Zatím povede školu od 1. srpna zástupce ředitele Radka Dinková až do doby jmenování nového ředitele školy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video