Kadaňské Vysmáté léto se nezadržitelně blíží!

Redakce 2023-06-14 14:44:00

Už za několik dní se prostor pod kadaňským hradem promění v jednu velkou party! Vysmáté léto je hudební festival, který má velmi dlouhou tradici a patří k těm největším na severu Čech. 19. ročník oblíbeného letního festivalu se uskuteční v sobotu 24. června.

Návštěvníci festivalu Vysmáté léto se mohou těšit na famózní zahájení od Annet X, podvečerní Calinovu show a nezapomenutelné zakončení Vysmátého léta legendární kapelou Queenie. A to není všechno.

Do Kadaně dorazí populární česká zpěvačka Olga Lounová s kapelou, mladá interpretka, skladatelka a milovnice módy Annet X, zpěvák a muzikant Sofian Medjmedj, legendární Richard Krajčo s Nikolaosem Grigoriadisem, také brněnský zpěvák a rapper Stein27, zpěvák RnB a rapper s moldavskými kořeny Calin, populární mladý zpěvák Jan Bendig, Aleš Háma band nebo zmíněná skupina Queenie.

Rostoucí hvězdy hudebního nebe

Hudební program Vysmátého léta zahájí před 11. hodinou Annet X. 22letá zpěváčka začala psát svou hudbu už v osmi letech. Prošla si fázemi sociálních médií, blogováním a natáčením videí na YouTube, nahráváním coververzí, což jí pomohlo získat pozornost a později nahrát svůj český debutový singl Taktomabyt, který dosáhl milionů zhlédnutí.

Annet X na pódiu vystřídá po polední mladý popový zpěvák s přesahem do R&B Sofian Medjmedj, který se nebojí zkoušet nové věci, píše přirozené texty od srdce, ve kterých se ze sebe snaží dostat co nejvíce upřímnosti. Jeho nejoblíbenějším trackem je Prázdno, mix rocku a energie. Od 13:40 to pořádně rozjede fenomén, herec, přední zpěvák kapely Kryštof Richard Krajčo a trumpetista, muzikant Nikolaos Grigoriadis.

Stálice české hudební scény v Kadani!

Olga Lounová (vystoupí od 15:30) patří k lidem, kteří se nezaleknou žádné výzvy – o tom vypovídá i široké spektrum její činnosti. Kromě toho, že je herečkou, skladatelkou a zpěvačkou, ráda vyniká i ve sportovní oblasti. Miluje totiž auta, závody v rally a drifty. Přijďte si poslechnout hity jako třeba Jsem optimista, Patříme k sobě či Láska v housce.

Stein27 (na pódiu od 17 h) je brněnský zpěvák a rapper, jehož singly Habibi, Růže, Maria nebo Planeta Země dosahují milionových zhlédnutí. Calin (od 18:20) nedávno získal ocenění v Cenách Anděl 2023, rapper zde zaujal albem Popstar a singlem Hannah Montana, který má k dnešnímu dni přes 12 milionů zhlédnutí na Youtube.

Aleš Háma & spol, herecko - vokální kvarteto vystoupí v Kadani ve speciálním složení – Aleš Háma, Václav Tobrman, Jakub Wehrenberg a Mirek Kejmar. Hrají pro radost a jejich vystoupení (od 20 hod) se pro vás stane nezapomenutelnou záležitostí!

Hudebník a zpěvák Jan Bendig nastoupí se svou skvělou show v 21:20. Honza se v roce 2009 zúčastnil první řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, v níž postoupil do finálového kola a obsadil tak celkově 4. místo. Nyní, o bezmála čtrnáct let později, se Jan dočkal svého dosud největšího koncertu. Pražské Forum Karlín zaplnil třemi a půl tisíci fanoušků.

A nakonec kapela Queenie (od 23 hod), headlineři celého Vysmátého léta! Již od roku 2006 pečují o repertoár Freddie Mercuryho a Queen. Precizně ztvárňují písně legendy světového rocku živě v původních aranžích a tóninách! Za doby svého působení odehrála kapela již stovky koncertů napříč celou Evropou a Asií.

Přijďte si s námi užít největší hity legendární kapely Queen, těší se na vás frontman kapely Michael Kluch a všichni další!

Na festival a zpět Vysmátým busem

Pro přepravu návštěvníků na letošní Vysmáté léto v Kadani bude vypraven na speciální linku dvoupatrový bezbariérový autobus MAN, který brázdil ulicemi Berlína do roku 2021. Speciální linka bude vypravena z Jirkova přes Chomutov a odveze vás přímo do místa dění. Ve večerních hodinách autobus vyčká na ukončení akce a vydá se zpět do Jirkova přes Prunéřov, Málkov, Zelenou a Chomutov.

Vysmáté léto každoročně podporuje třídění odpadů. „Díky spolupráci s @ČISTÝ FESTIVAL najdete v našem areálu barevné třikoše ke třídění plastů a plechovek, papíru a směsného odpadu. Udržme si společně čisté festivalové prostředí! Díky, že v areálu třídíte,“ vzkazují pořadatelé.

Dorazte! V sobotu 24. června od 10 hodin královské město Kadaň, krásné místo pod hradbami, které lemuje z jedné strany řeka Ohře a z druhé Kadaňský hrad.

Kompletní informace o celé akci včetně předprodeje vstupenek jsou na www.vysmateleto.cz.

(Na snímku Jan Bendig na nedávném koncertu v Chomutově s fanynkou. Fanoušci za Honzou míří i do Kadaně)  

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video