Mezinárodní dětská výstava Lidice 2023 a úspěch žáků ZUŠ Postoloprty

Lucie Steklá 2023-07-15 20:36:32

Soutěž a následná Mezinárodní dětská výtvarná výstava je jednou z největších na světě, každým rokem propojuje tisíce dětí z celého světa. V roce 2023 uplyne 20 let od přijetí Úmluvy o zachování nemateriálního kulturního dědictví a padesát let oslaví organizace International Dance Counsil CID pod patronací UNESCO.

A tak pro 51. ročník bylo zvoleno téma TANEC. Tanec je pohybová aktivita, která podobně jako výtvarné umění dokáže předávat příběhy, emoce a nálady beze slov. Patří mezi prostředky lidské komunikace a je už odedávna součástí lidské kultury. ,,Ve výtvarném oboru jsme zvažovali mnoho témat a každý si vybral to své ztvárnění anebo jsme dali hlavy dohromady a vytvořili společné dílo. Využili jsme rozličné materiály a techniky. Děti procovaly se zájmem a nadšením. Někdy bylo potřeba věnovat více času, než nabízela výuka. Ale nám to nevadilo a jsme rádi, že to cinklo,“ uvedla za výtvarný obor Miroslava Folberová.

Postoloprtští malí umělci přivezli několik medailí. Mezi jednotlivci to byli: Petra Zakouřilová, Daniela Suchá a Jan Pištora. Čestné uznání za kolektivní práci Masopustní veselí: Fridrich Adam, Holý Mikuláš, Hrubý Štěpán, Kazancev Rostislav, Krchovová Leontýna, Luhanová Magda, Taušová Nela, Sofia Yefremivka. Čestné uznání za kolektivní práci Myši tančí kolem sýra: Šrotová Adéla, Kulich Josef, Holý Matyáš, Samková Rozálie, Kňažíková Nela, Lehmanová Karla. ,,Na předávání ocenění jsme se vydali 1.6. do Lidické galerie. Velké poděkování patří všem dětem za jejich práci, píli a odhodlanost. A zároveň velká gratulace našim oceněným žákům,“ dodala Miroslava Folberová.

(lus), foto: archiv ZUŠ 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video