V Exyte v Žatci najdou práci téměř dvě stovky lidí. Společnost tady otevře svůj třetí závod v České republice

Redakce 2023-08-02 10:37:47

Pod hlavičkou německé společnosti vznikne nový závod v průmyslové zóně Triangle u Žatce. „Americká společnost Fab-Tech Inc, která je součástí skupiny Exyte, vyrábí komponenty pro čipový a polovodičový průmysl. Na podzim bude v Žatci spuštěna výroba a bude vytvořeno až 170 nových pracovních míst, např.pro: lakýrníky a svářeče, ale zájem máme o všechny, kdo chtějí pracovat pro průmysl budoucnosti. “ uvádí Lucie Weberová, jednatelka Exyte Technology CZ.

Německá společnost Exyte úspěšně pokračuje v expanzi. „Rozšiřování provozů společnosti Exyte v České republice přímo souvisí se změnou globálních ekonomických vztahů a zvýšených politických a bezpečnostních rizik. Ve snaze snížit svou závislost na Asii, ať už se jedná o přímou výrobu či klíčové subdodávky, řada našich zákazníků navyšuje kapacity u svých evropských dodavatelů. Díky tomu jsme mohli rozšířit svoje výrobní aktivity v České republice o dva nové závody, v Žatci a v Hostomicích u Bíliny.
V únoru 2023 jsme otevřeli v průmyslové zóně v Hostomicích náš druhý provoz, který rozšířil naši kapacitu pro výrobu produktů pro čistá prostředí (tzv. clean products). Našimi výrobky ze severních Čech budeme zásobovat například společnost Intel, která se rozhodla vybudovat u Magdeburku nejmodernější továrnu na mikročipy,“ doplňuje Lucie Weberová, jednatelka Exyte Technology CZ.
Společnost Exyte, která byla založena v roce 1912 ve Stuttgartu, působí v České republice od roku 2018, kdy v Krupce u Teplic otevřela svůj první závod na výrobu tzv. clean products (zejména různých druhů filtračních ventilátorových jednotek pro čisté prostory) a tzv. controlled environments (konstrukce z ušlechtilé oceli, které jsou základem pro výrobu klimatizačních zařízení a komor). Exyte se od svého založení, před 111 lety, zaměřuje na výrobu vzduchotechnických jednotek, technologií pro tzv. kontrolovaná prostředí v high-tech a mid-high tech provozech, produktů pro tzv. čistá prostředí v biotechnologickém a farmaceutickém průmyslu a řešení (de)kontaminací.
Exyte Technology CZ je součástí skupiny Exyte Group, světového lídra ve vývoji produktů pro high-tech a biotechnologický průmysl. Společnost působí ve více než 20 zemích po celém světě. V současné době přibližně 8.000 technických specialistů pracuje s nejnáročnějšími zákazníky v polovodičovém, bateriovém, biotechnologickém a farmaceutickém průmyslu.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video