Za nehodu, při níž zemřel malý chlapec, žena vyslechla trest

Redakce 2023-08-04 19:12:00

Řídila pod vlivem drog a letos v lednu způsobila dopravní nehodu mezi Panenským Týncem na Lounsku a Třebízí. Při té zahynul její mladší, tehdy skoro dvouletý syn. U lounského soudu si žena v minulých dnech vyslechla rozsudek, který je pravomocný. Obhajoba i obžaloba se vzdaly v citlivém případu práva na odvolání.

Žena, osmadvacetiletá Veronika, si vyslechla rozsudek - tři roky odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let, šestiletý zákaz řízení, povinnost zdržet se užívání návykových látek a zaplatit nemajetkovou újmu ve výši zhruba jeden a půl milionu korun svému synovi a bývalému příteli. 

K tragické dopravní nehodě došlo 12. ledna před polednem. Řidička se při jízdě po souběžné komunikaci s dálnicí D7 od obce Třebíz k Panenské-mu Týnci otočila na zadní dětskou sedačku, ve které seděl její syn, ve snaze upravit mu upoutání bezpečnostními pásy. Při tom strhla řízení do proti-směru, vjela na svodidla, která vozidlo přelétlo, odrazilo se od zdi tvořící základ dálnice, dopadlo na vozovku a pak do příkopu. I když auto jelo na rovném úseku silnice ,,pouze“ sedmdesát, síla nárazu dítě z vozidla vymrštila.  Řidička se zranila lehce, dítě utrpělo řadu těžkých se životem neslučitelných zranění a na místě zemřelo.

Tříčlenný senát lounského soudu se o výši trestu zhruba hodinu. To, že dopravní nehodu způsobila, přiznala, naopak přitěžující okolností pro ni bylo, že jela pod vlivem drog – pervtinu. V její krvi byla krátce po nehodě zjištěna přítomnost metamfetaminu a jeho metabolitu amfetaminu v koncentraci. Jak u soudu  zaznělo, jednalo se o velice vysoké hodnoty. Obžalovaná má dosud v kartě řidiče jen jeden záznam dřívějšího data, proto její obhájce požadoval vynesení podmíněného trestu. Obžalované ženě u soudu pomohlo, že navštěvuje poradnu v Žatci a snaží se vyrovnat se závislostí na užívání návykových látek. (red)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video