Ve vodní nádrži v Klučku na Žatecku utonuly dvě děti

Redakce 2023-08-23 14:00:00

Obrovská tragédie se odehrála v úterý odpoledne v Klučku u Liběšic, kde se utopily dvě nezletilé děti. Že se ztratili, jejich doprovod zjistil údajně po více než hodině. Hochy hledali nejprve na souši, v přilehlém lese, až později našli jejich těla ve vodě. Snaha záchranářů o resuscitaci byla již marná. Koupaliště je až do odvolání uzavřeno.

,,Včera v odpoledních hodinách na koupališti Kluček u Liběšic došlo k tragické události, při které utonuly dvě nezletilé osoby. V souvislosti s touto událostí kriminalisté zahájili úkoly trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vzhledem k počátečnímu stádiu prověřování a věku obětí nebudeme poskytovat bližší informace,“ uvedla ve středu 23. srpna policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Jednalo se o sourozence - bratry ve věku přibližně 7 a 10 let. Nebyli místní, trávili prázdniny u tety a strýce v nedaleké Deštnici. K vodě se měli vydat v doprovodu jejich tety s kamarádkami. Policie obdržela oznámení o pohřešovaných dětech, později se našla v nádrži jejich těla. Na místě byl vrtulník i sanitka rychlé záchranné služby. Chlapcům ale už nebylo pomoci. Nejprve ,,nahmatali" na dně nádrže tělo jednoho z bratrů, druhého asi až po hodině hledání, s pomocí hasičů, kteří vypouštěli vodu, a vrtulníku, který létal nad hladinou.

Vodní nádrž, která slouží hasičům a v létě jako koupaliště s koupáním na vlastní nebezpečí, je po tragické události uzavřena. Nájemce areálu se kvůli ní rozhodl předčasně ukončit sezónu. K tragédii se nechtěl veřejně vyjadřovat. ,,Vážení návštěvníci, z důvodu vzniklé tragické události oznamujeme, že vodní nádrž včetně občerstvení je až do odvolání uzavřena. Omlouváme se za vzniklé komplikace, děkujeme za spolupráci a pochopení. Chtěli bychom vyjádřit upřímnou soustrast rodině a poděkovat všem, kteří se zúčastnili záchranné akce. Prosíme, nebuďte lhostejní, dívejte se kolem sebe," informoval o uzavření na facebookovém profilu.

Petr Valenta, starosta obce Liběšice, v jejíž majetku je nádrž, celou událostí je zdrcen: „Je to obrovská tragédie, které nám je moc líto“.

V úterý odpoledne u nádrže bylo poměrně hodně lidí, dětí... Ale zřejmě nikdo si ničeho nevšiml. Později jen botiček, které zůstaly u deky, a ty naznačovaly tragédii, jak se nakonec ukázalo. Od středy je nádrž ohrazena policejní páskou. Co se přesně na koupališti v Klučku stalo a zda za to někdo nese odpovědnost, vyšetřuje kriminální policie.

,,Je pravda, že je to tady takový ,,schovaný" v zeleni, už dříve jsme tu občas zahlédli i maminky s malými dětmi ve věku 2 - 3 roky, jak kouří trávu, nelíbí se nám to. Ale je to zřejmě větší problém, i té dnešní doby..." nechali se slyšet místní obyvatelé. 

Foto: Vodní nádrž Kluček 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video